ZBOG LJUBOMORE POKUŠAO DA UBIJE DJEVOJKU I SEBE Nakon 19 mjeseci dolijao odbjegli robijaš

0
Radniku Osnovnog suda prijetio 58-godišnjak koji je lišen slobode pa mu u stanu pronađeno oružje
FOTO: Ilustracija

Dalibor Vitić (34) uhapšen je u sredu u Bratuncu na osnovu centralne poternice koju je za njim raspisao zatvor iz Trebinja, jer se nije vratio u tu ustanovu posle slobodnog dopusta. Piše Blic.rs.

ZBOG LJUBOMORE POKUŠAO DA UBIJE DJEVOJKU I SEBE Nakon 19 meseci dolijao odbegli robijaš
FOTO: Ilustracija

Posle kriminalističke obrade on je predat u nadležnost Sudske policije Trebinje.

Iz Policijske uprave Zvornik je, uz navođenje njegovih inicijala, saopšteno da su policajci iz Bratunca, a na osnovu raspisane centralne poternice, uhapsili Vitića.

– Nakon završene kriminalističke obrade, osoba će biti predata u dalju nadležnost Okružnom centru Sudske policije Trebinje – naglasio je Miljan Bobar, portparol Policijske uprave Zvornik.

On je, po dozvoli KPZ Trebinje, bio na korištenju redovnih vanzavodskih pogodnosti od 30. aprila do 9. maja prošle godine, ali se nakon toga nije vratio u zatvor, iako je morao.
Međutim, pošto je, poslije dopusta bio u bjekstvu, moraće da odrobija period koji mu je ostao.

Podsećanja radi, Vitić je osuđen, jer je pre šest godina atkivirao ručnu bombu u sobi svoje devojke, a usled eksplozije oboje su lakše povređeni.

Tada je objavljena nezvanična informacija da su Vitić i Ostojićeva bili u vezi koju je ona želela da prekine. Izvor blizak istrazi kazao je da je Vitić zbog toga pretio Ostojićevoj i da je bombu najverovatnije bacio zbog ljubomore.

Milenina majka izjavila je 2011. godine da joj se ćerka nije žalila da ima probleme sa Vitićem, ali da je to saznala tek posle nemilog događaja. Ona je ispričala da je Vitić došao naveče i pozdravio se sa ukućanima, a nakon što ih je pitao gde je Milena, otišao je u njenu sobu.
– Mislim da je bio pripit. Nije prošlo pet minuta, kada smo čuli da mu Milena govori: ‘Ne, Davore. Ne, bomba!’ U susednoj sobi bila sam sa dvojicom sinova i snahom. Oni su krenuli prema Mileninoj sobi, ali se već začula eksplozija – kazala je ranije Milenina majka.

Od eksplozije bombe uništena je Milenina soba, a geleri su izrešetali zid i sav nameštaj. U sobi je ostao i krater.

(Blic.rs)