Odbojkaši Drine pobjedom na domaćem parketu osigurali plejof

0
Odbojkaši Drine na prvom gostovanju rutinski savladali tim Gradiške
OK Drina - Ponos grada

Odbojkaši zvorničke Drine pobjedom nad ekipom Ljubinja-Bankom u jedanaestom kolu prve odbojkaške lige RS osigurali su mjesto u plejofu.

Odbojkaši Drine pobjedom na domaćem parketu osigurali plejof
OK Drina potencijal za Premijer ligu BiH

Ovom pobjedom je OK Drina Zvornik izbila na drugo mjesto prvoligaške tabele čime je ostvaren postavljeni cilj prije početka sezone. U jednoj lepršavoj igri koja je opravdala epitet derbija kola, više snage i znanja imali su domaći odbojkaši.

Prvi set na utakmici dobili su odbojkaši Drine 25:19. Onda se u drugom setu bude odbojkaši iz Ljubinja i prave dobru razliku koju su održali do kraja i drugi set riješili u svoj korist rezultatom 25:21.
U trećem setu domaći odbojkaši vraćaju željenu igru i rješavaju ga u svoju korist rezultatom 25:17. Četvrti set koji je ujedno bio i posljednji na utakmici odbojkaši Drine dobijaju rezultatom 25:19. Ukupan rezultat 3:1 (25:19, 21:25, 25:17 i 25:19).

Odbojkaši Drine pobjedom na domaćem parketu osigurali plejof
FOTO: Arhiv

Zadovoljan rezultatom je i prvi čovjek OK Drina ujedno i trener prvog tima Velibor Petrović koji je o utakmici protiv Ljubinja i nastavku sezone rekao:

Dobra utakmica protiv uvjek jake ekipe iz Ljubinja. Mi smo odigrali dobro iako smo u toku utakmice imali dosta padova u igri, ali rezultat je bitan. Slijedi nam gostovanje u Gradišci i zimska pauza.

Obezbjedili smo mjesto u plejofu što je bio i cilj prije starta ove sezone. Šta reci o predstojećoj završnici, ekipa OK “Majevica” Lopare ima kompletnu prvu postavu od igrača koji su tu dovedeni sa strane, jaki su i glavni favoriti. Mi smo s druge strane 100% zvornički proizvod idemo igrati ,pa ako dođemo do finala, nikad se ne zna. Rekao je Petrović.

Odbojkaši Drine pobjedom na domaćem parketu osigurali plejof
ARHIV: Kapiten Tomić u akciji

O pobjedi i nastavku sezone govorio je i jedan od najiskusnijih u timu Mladen Subotić:

Utakmicom sam kao i moji saigrači prezadovoljan. Važna tri boda smo osvojili i osigurali plejof i to tri kola prije kraja. Preostale utakmice ćemo iskoristiti da se još bolje uigramo kako bi ostvarili zacrtani cilj, a to je finale. Rekao je Subotić.

Uz malo veća izdvajanje privrednih giganata u Zvorniku za sport, za par godina bi mogli gledati evropske utakmice. Odbojka je sport koji ne iziskuje velika ulaganja. Zvornički odbojkaši kao i drugi kolektivni sportovi mogu kvalitetom igrti sa najboljim timovima iz BiH, ali finansijski ne mogu.

Odbojkaši Drine pobjedom na domaćem parketu osigurali plejof

Za nadati je se da će napokon Alumina okončati proces Stečaja i bitiu mogućnosti da sponzoriše sportske klubove i kulturna dešavanja u Zvorniku.
Ne zaboravite da Alumina koristi sve resurse Zvornika za svoj radni proces i to vazduh, vodu, zemlju, red bi bio da ovoj zajednici uzvrati finansiranjem sportskih kolektiva u kojima Zvornička djeca i omladina treniraju i razvijaju zdravo tijelo i duh.

(Zvornicki.ba)