Sufinanciraju podizanje zasada jagode i organske maline

0
Sufinanciraju podizanje zasada jagode i organske maline

Heko d.o.o. poziva zainteresirane poljoprivredne proizvođače da se prijave za učešće u programu podizanja zasada kultivirane jagode i organske maline, a koji žele da komercijaliziraju svoju proizvodnju kroz mrežu s poznatim otkupljivačem i kooperantskim ugovorom.

Sufinanciraju podizanje zasada jagode i organske maline

Program podrške za sadnju podrazumijeva sufinansiranjej nabavke i isporuke početnih paketa proizvodnje kultivirane jagode i organske maline. Početni paket sadrži sadnice jagode ili organske maline za površinu sadnje od 1 dunuma, paket prihrane i zaštite prilagođeni za uzgoj, mulch foliju za prekrivanje tla, sistem za navodnjavanje, analizu zemljišta i stručnu savjetodavnu podršku.




Od aplikanata se očekuje da osigura i pripremu odgovarajuće zemljište (parcelu) za sadnju.

Odabrani aplikanti za program sadnje će biti podržani do 50% granta (bespovratnih sredstava) od strane RBDP Projekta (do 40%) i otkupljivača (10%), dok će preostalih 50% finansirati poljoprivrednik iz vlastitih izvora ili iz kredita u okviru RBDP Projektne kreditne linije (uz mogućnost sufinanciranja farmerskog dijela iz lokalne zajednice), ili kroz odgodu otplate u više rata u rodu u dogovoru s otkupljivačem.

Sufinanciraju podizanje zasada jagode i organske maline




Prednost u sufinanciranju imaju siromašni poljoprivredni proizvođači s malim posjedom zemljišta, žene i mladi.

Zainteresirani se mogu dodatno informirati i prijaviti u “Heko” d.o.o. Bugojno (Ul. Sulrtan Amedova 77), telefon 030 257 768, e-mail: [email protected], najdalje do 31.01.2018. godine.

(agroklub.ba)