Skupština FK Drina Zvornik održat će se za dva dana, za sada bez ozbiljnog kandidata za predsjednika Kluba

0
Skupština FK Drina Zvornik za dva dana bez ozbiljnog kandidata za predsjednika Kluba
Dnevni red Skupštine

Piše:

Skupština FK Drina Zvornik za dva dana bez ozbiljnog kandidata za predsjednika Kluba
Ilijaz Miralemović

Na današnjoj sjednici Radne grupe FK Drina – Zvornik, kompletiran je materijal i zakazana Redovna sjednica Skupstine Kluba, za 14.12. 2017. godine, sa pocetkom u 14 sati. Navedeno je na zvaničnoj aktivnoj stranici FK Drina Zvornik koju koristi privremena radna grupa imenovana na posljednjoj redovnoj Skupštini Kluba.

Iako je ostalo jedva dva dana do održavanja iste, zvaničnih kandidata za novog lidera Kluba nema. Iako se na postu na facebook stranici navodi još:

Vjerujem da će se na njoj završiti ovo vanredno stanje i doći do izbora svih organa u Klubu i nastaviti uspješan dalji hod.

Malo ko u gradu vjeruje da će Skupština donijeti nešto novo i bolje za Klub. Iako je FK Drina Zvornik napravio odlične rezultate u prvom dijelu sezone, ušao u ozbiljnu trku za ulazak u Premijer ligu BiH i što je puno važnije u trku za poklon reflektore od UEFA-e, to nije motivisalo mnogobrojne fudbalske legende Zvornika, privrednike, političare da izraze želju da stanu na čelo FK Drina Zvornik.

Skupština FK Drina Zvornik za dva dana bez ozbiljnog kandidata za predsjednika Kluba
Dnevni red Skupštine

Po kafama i gradskim pričama se provlači ime Miće Jevtića kao novog lidera Kluba, ali to su još uvijek samo priče koje izazivaju negodovanje kod velikog broja ljubitelja fudbala i Drine u gradu Zvorniku.

Privremena radna grupa uradila je ogroman posao i zaslužuju da u ovom sastavu nastave voditi Klub u budućnosti. U samo šest mjeseci domaćinskog odnosa prema Drini, vidljivi su pomaci. Pioniri i pretpioniri završili su na prvom mjestu u svom takmičenju. Kadeti su trenutno treći, ali su jedini pobjedili prvoplasirani tim prvenstva. Juniori su zasluženo jesenji prvaci i galopiraju prema Premijer ligi BiH. Prvi tim kojeg čine samo Podrinjci, od čega je jedan iz Loznice i Vlasenice, a ostalo iz Zvornika nalaze se na trećem mjestu prvenstva uz niz od 15 utakmica bez poraza.

Pored sportskih rezultata, Radna grupa je napravila još jedan važan iskorak. Podvučena je crta stvarniih dugovanja Drine. Danas se zna koliko Drina duguje i kome šta duguje, i da ta dugovanja nisu ni približna mahalskim, čaršijskim i urbanim tračevima koji su se mogli slušati. Radna grupa je vratila jedan dio dugovanja, prethodna uprava je takođe vraćala dugove od ranije.

Sada se napokon zna koliko Drina duguje, u prevodu, ako neko ozbiljno želi da se zauzme i vodi Drinu u narednom periodu, ovo mu je idealna prilika. Ogromni novci su u fudbalu, Drina napokon ima do kraja čiste račune, najviše zahvaljujući Radnoj grupi i Upravi koja je radila do dolaska ove grupe ljudi.

Drina je u ovom dijelu sezone imala mjesečne troškove oko 16 hiljada KM, u šta su ulazili svi troškovi; od plata fudbalera (koje su minimalne), putovanja, troškova, raznih taksi, održavanje stadiona i svih drugih troškova svih selekcija Drine.

Mirko Milošević, Aco Kostić, Mirzet Mustafić, Jelenko Vasić i Vladan Matić uradili su svoj dio posla.

Drina je spremna za investiranje! Ima li ovaj grad sposbnih i hrabrih ljudi koji bi investirali u zvorničku mladost, radili dugoročno i svoj novac vratili igrajući evropske utakmice u gradu na Drini?

Možda je najidealnije rješenje da Mirko Milošević preuzme ulogu predsjednika Kluba, Aco Kostić nastavi vršiti funkciju sportskog direktora, a Mirzet Mustafić generalnog sekretara FK Drina Zvornik. Uz njih u novoj Upravi  Drine lijepo bi bilo vidjeti Jelenka Vasića, Vladana Matića, Milana Đokića, prvog čovjeka grada Zorana Stevanovića, Refika Musića-Rileta, Obrena Markovića, i druge ugledne članove društva, privrednike Zvornika i Podrinja.

Sve su kombinacije u opticaju, pa i to da zbog obaveza Mirka Miloševića na čelu Kluba zasjedne najbolji strijelac svih vremena Drine, sadašnji v.d. sportskog direktora Drine Aco Kostić, a funkciju sportskog direktora preuzme neumorni Mirzet Mustafić, ili obratno.

Nažalost mali je broj uglednih Zvorničana koji su se izjasnili da žele trošiti svoje vrijeme, trud, rad i novac za FK Drina Zvornik.

Skupština je uskoro. Poslije 14.znat ćemo ko vodi Drinu i kamo je vodi.

Poslije 14.nema kajanja.

Napisao: Ilijaz Mirelmović(Zvornički.ba)