Vlasenica: Prestanak vanrednog stanja, štete milionske i teško sagledive

0
Srijeda i četvrtak obilježeni narandžastim meteoalarmom zbog olujnih vjetrova
FOTO: Aehiv

Štab za vanredne situacije opštine Vlasenica na današnjoj sjednici donio je Odluku o prestanku vanredne situacije na području ove opštine, s obzirom da su se stekli uslovi za to.

Vlasenica: Prestanak vanrednog stanja, štete milionske i teško sagledive

“Konstatovali smo da je snabdijevanje električnom energiijom i vodom uredno na području grada, svi lokalni putevi su prohodni”, rekla je zamjenik komadanta Štaba, Gordana Trampić, ističući da to što vanredna situacija više nije na snazi ne znači da su aktivnosti stale, te da će se u narednim danima intenzivno raditi na saniranju posljedica ove prirodne nepogode, koje su nesagledive.

Ona je dodala da ŠG “Birač” radi na uklanjanju stabala drveća koja prijete da ugroze živote i zdravlje ljudi, kao i obližnje objekte, te da će zaposleni u javnim ustanovama i preduzećima, u saradnji sa Teritorijalnom vatrogasnom jedinicom i Crvenim krstom, nastaviti da pružaju pomoć ugroženom stanovništvu Vlasenice.
Vlasenica: Prestanak vanrednog stanja, štete milionske i teško sagledive
FOTO: Opštinska uprava Vlasenica

Danas je održan i sastanak rukovodstva opštine sa predstavnicima svih mjesnih zajednica. “Želimo da dođemo do svakog sela, do svake kuće koja imala oštećenje. Na opštinskim organima i stručnim službama je da dalje apeluju za pomoć stanovništvu Vlasenice, s obzirom na to da je preliminarni iznos štete oko milion konvertibilnih maraka”, rekla je Trampićeva, dodajući da komisije za procjenu štete i dalje obilaze teren.

Podsjećamo, u ponedjeljak, 11. decembra, proglašena je vanredna situacija na području opštine Vlasenica zbog olujnog vjetra koji je nosio sve pred sobom. Od javnih ustanova najveću štetu pretrpjela je Osnovna škola “Vuk Karadžić”, koja je u naletima vjetra ostala bez krova, te će učenici od ponedjeljka nastavu pohađati u prostorijama SŠC “Milorad Vlačić” i Šumarskog fakulteta, sve dok škola ne dobije novi krov.
Vlasenica: Prestanak vanrednog stanja, štete milionske i teško sagledive
FOTO: opštinska uprava Vlasenica

Potrebno je mnogo vremena i sredstava da se život u Vlasenici vrati u normalne tokove i da omogućimo pristojan život, prije svega našoj djeci, a onda i ostalim građanima u našoj lokalnoj zajednici.

 Još jednom apelujemo na sve koji su u mogućnosti da pomognu oporavak našeg grada i time pokažu humanost i solidarnost u ovoj situaciji koja svakoga može zadesiti.

Račun posebnih namjena za elementarne nepogode opštine Vlasenica je 5554000024871491, otvoren kod Nove banke, a instrukcije za uplate iz inostranstva možete pogledati OVDJE.