Snijeg usporio saobraćaj preko Crnog Vrha, danas se prognoziraju padavine (FOTO)

0
FOTO: BOjan Miletić, Crni Vrh, jutro 16.12.2017.g.

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme. U nizinama većinom sa kišom. U Bosni u jutarnjim satima i tokom noći, sa subote na nedjelju u nizinama je moguća susnježica i snijeg.

Crni Vrh jutro 16.12.2017.g. FOTO: Bojan Miletić
Crni Vrh jutro 16.12.2017.g.
FOTO: Bojan Miletić

Na planinama će padati snijeg. Više padavina u subotu prije podne i tokom večeri. Tokom dana padavina će biti samo ponegdje u centralnim i istočnim područjima. Vjetar u Bosni većinom slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

U Hercegovini i istoku Bosne u ranim jutarnjim satima još će biti jakog juga koja će prije podne oslabiti i od poslijepodnevnih sati vjetar mijenja smjer na sjever. Najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 9, na jugu zemlje od 8 do 11 stupnjeva.
U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje u jutarnjim satima i prije podne. U večernjim satima susnježica. Temperatura zraka između 4 i 8 stupnjeva.

FOTO: BOjan Miletić, Crni Vrh, jutro 16.12.2017.g.
FOTO: BOjan Miletić,
Crni Vrh, jutro 16.12.2017.g.

Prma prognozama hidrometeorološkog zavoda RS slična je najava.
Ujutro oblačno s kišom, a na planinama snijegom, zatim djelomično razvedravanje, uveče i u noći na nedjelju ponovo padavine, uglavnom snijega. Oblačno sa snijegom, umjerenim u planinama a slabim na sjeveru, popodne u slabljenju.

(Zvornicki.ba)