Nastavljen niz domaćih poraza košarkaša Drine-Princip, ovaj put Bratunac bolji

0
Košarkaši Drina-Principa nakon gostujuće pobjede upisali i prvi domaći poraz
OKK Princip-Drina iz sezone 2017/18

Sinoć je u velikoj dvorani Rekreativno-sportskog centra Zvornik odigrano deseto kolo prve košarkaške lige RS. U podrinjskom derbiju između domaćeg tima KK Drina-Princip i KK Bratunac pobjedu je odnijela gostujuća ekipa.

Nastavljen niz domaćih poraza košarkaša Drine-Princip, ovaj put Bratunac bolji
OKK Princip-Drina

Utakmica je završena konačnim rezultatom 67:72, a po periodima je to iznosilo 14:16, 13:26, 19:17 i  21:13. Bio je ovo sedmi poraz košarkaša Drine, a šesta pobjeda tima Bratunca u prvenstvu.

Prava je misterija, kako je moguće da jedan Bratunac ima duplo bolje rezultate u košarci od Zvornika, u prvenstvu trenutno duplo više pobjeda. Samo da se podsjetimo da opština Bratunac ima tri puta manje stanovništva od grada Zvornik i isto tako nekih pet puta manji budžet opštine od našeg grada.

Trenutno su u razigravanju za premijer ligu BiH, kadeti ova dva kluba. Ukoliko Bratunac i u kadetskom uzrastu pobjedi grad koji imaoko 60 hiljada stanovnika, neke će se stvari morati mjenjati iz korijena u košarci Zvornika.

Grad košarkaške tradicije poput Zvornika ne smije dopustiti sebi blamažu da ponovo ispadne iz prve lige RS, kao i da se na omladinskom takmičenju RS-a ne pojavi u svim selekcijama.

(Zvornicki.ba)