Drinini predpioniri osvojili prestižni turnir u Rumi

0
Pomladak Crvene Zvezde uskoro u Zvorniku
Generacija Drine koja zaslužuje odmjriti snage sa vršnjacima iz bivšeg evropskog šampiona

Mladi fudbaleri FK Drina Zvornik osvojili su prestižni međunarodni turnir u Rumi.

Drinini predpioniri osvojili prestižni turnir u Rumi

Boje FK Drina na turniru u Rumi branili su golman Jokić Stevo, Mićić Nikola, Conjic Stefan, Burnjaković Đorđe, Ristanović Đorđe, Sejdinović Kasim i Ognjen Hajduković. Zanimljivo je da su na ovom treneru ulogu trenera obnašali roditelji koji poznaju fudbalske čari na osnovu vlastitog igračkog iskustva.

 

 

Učešće na turniru uzelo 12 ekipa iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Mađarske. To nije smetalo zvorničkim klincima da upišu sve pobjede na ovom prestižnom turniru i zasluženo donesu još jedan trofej u Zvornik.

U prvom kolu pao je Obrenovac i to ubjedljivo sa rezultatom 3:0, potom je došao tim Mačve iz Šapca koja je poražena rezultatom 2:0 i u trećem kolu ponovo tim iz Šapca ovaj put Sanrajs kojeg Zvorničani dobijaju rezultatom 1:0.
U polufinalu i finalu zvornički klinci kreiraju pravu dramu pa se oba susreta završavaju nerješeno. U polufinalu na penale Drina pobjeđuje Petrovaradin, a u finalu domaćina Rumu.

Drinini predpioniri osvojili prestižni turnir u Rumi
Domaćini u Rumi impresionirani prikazanim fudbalskim umjećem zvorničke djece

Svojim odbranama, veliki potencijal je pokazao mladi čuvar mreže Jokić Stevo čije vrijeme tek dolazi.

Najbolji strijelac turnira je mladi Nikola Mićić koji ima nastupe za pretpionirsku selekciju Republike Srpske i potencijal za najbolju selekciju Bosne i Hercegovine.

Drinini predpioniri osvojili prestižni turnir u Rumi
Najbolji strijelac turnira Nikola Mićić sa svojim ocem

Ovo je prvi trofej novoizabrane uprave i predsjednik FK Drina Zvornik. Što bi ih trebalomotivirati da se djeci u budućnosti obezbjedi odlazak na prestižne turnire u regiji i Evropi.

(Zvornicki.ba)