Crkva u stijeni dobija novi izgled

0
Crkva u stijeni dobija novi izgled
Mali Zvornik

U Malom Zvorniku je izlivanjem ploče na 21. metru zida zvonika na crkvi u steni, okončana prva etapa radova na ovoj svetinji, koja će kada sve bude završeno podsećati na crkvu u kojoj su mošti sv. Vasilija Ostroškog.

Crkva u stijeni dobija novi izgled
Mali Zvornik

Na proleće će radovi biti nastavljeni postavljanjem drvene konstrukcije, zvonika, krova i krsta, u visini od 12 metara, što bi ukupno bilo 33 metra, simbolišući godine Gospoda Isusa Hrista.
Svetinju u Malom Zvorniku, pored magistralnog puta u neposrednoj blizini mosta “Kralja Aleksandra Karađorđevića”, u obliku krsta dimenzija 33*33 metra, u unutrašnjosti stene, iskopali su nepoznati graditelji 30-tih godina prošlog veka prilikom izgradnje velikog podzemnog kompleksa, poznatijeg kao Kraljev podzemni tajni grad.

Crkva u stijeni dobija novi izgled

Obnovu zapuštene svetinje započeo je sveštenik Mileta Tovarović pre nešto više od 10 godina uređujući je iznutra i obavljajući bogosluženja svakog petka, da bi u poslednje vreme zahvaljujući upornosti sveštenika, vernog naroda širom sveta i lokalne zajednice, kao finansijskoj podršci opštine Mali Zvornik, crkva i na spoljašnjem izgledu počela da dobija izgled po kojem je već u narodu dobila naziv “Mali Ostrog”.

(malizvornik.info)