Proslavi odgovorno! Ako misliš piti, vozač nemoj biti!

0
Proslavi odgovorno! Ako misliš piti, vozač nemoj biti!

Na gradskom šetalištu  danas je  prezentovana preventivna Kampanja pod nazivom “Proslavi odgovorno! Ako misliš piti, vozač nemoj biti!”.

Proslavi odgovorno! Ako misliš piti, vozač nemoj biti!

21 12 2017 Policija kampanja 1

Cilj kampanje je  povećanja nivoa bezbjednosti saobraćaja kroz smanjenje broja vozača koji u saobraćaju učestvuju pod dejstvom alkohola, rekao je  Miljan Bobar, portparol Policijske uprave  Zvornik.
“ Za proteklih 11 mjeseci na području Policijske upave Zvornik policijski službenici su isključili 970 učesnika u saobraćaju koji su bili pod dejstvom alkohola. Policijska uprava će i u narednom periodu nastaviti sa preduzimanjem preventivnih i represivnih mjera sve sa ciljem poboljšanja bezbjednosti saobraćaja.

Ovom prilikom apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise kako bi zaštitili sebe i druge učesnike u saobraćaju , naglasio  je Bobar. U okviru kampanje  dijeljen je promotivni materijal o bezbjednosti saobraćaja, a Zvorničani su imali priliku da isprobaju i „pijane“ naočare koje simuliraju koliko je opasno upravljati vozilom pod dejstvoma alkohola.
Kampanju do 31. januara 2018. godine sprovode ministarstva saobraćaja i veza i unutrašnjih poslova Republike Srpske, Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, Auto-moto savez, Republička uprava za inspekcijske poslove i jedinice lokalne uprave.

(radioosvit)