U Zvorniku obilježeno 25 godina od osnivanja Atletskog saveza Republike Srpske

0

Atletski savez Republike Srpske, danas je u Zvorniku, održavanjem Svečane sjednice svih organa saveza i uručenjem priznanja, obilježio 25 godina od osnivanja. ak svcanos

Po završetku sjednice upriličeno je i Veče atletike Atletskog saveza na kome su proglašeni najbolji atletičari Republike Srpske.

– Zaista možemo biti ponosni sa onim što smo uradili u proteklih 25 godina, počevši od te 1992. godine kada je jedna grupa entuzijasta i vizionara osnovala AS RS – rekao je predsjednik AS RS Borislav Đurđević.


On je rekao da atletičarima nije bilo lako, ali da su i pored toga pravili odlične rezulatate. – Nakon toga atletika je postala najznačajniji sport, sport sa najboljim rezultatima. Naši atletičari i atletičarke osvojili su veliki broj medalja na najprestižnijim svjetskim, evropskim i balkanskim prvenstvima. Sa druge strane mi imamo i problema, nemamo
infrastrukturu, a ni dovoljna izdvajanja za ovaj sport. Imamo veliki broj klubova, ali i „prazan“ prostor od Zvornika do Trebinja i tu ćemo sa predstavnicima lokalnih uprava i resornim ministarstvom pokušati da to promijenimo – rekao je Đurđević.

Na Svečanoj sjednici govorio je i predsjednik Skupštine AS RS Dragoje Mićić, a obratio se i Dragan Vuković, iz Ministarstva porodice, omladine i sporta. Atletskom savezu jubilej je čestitao i gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović koji je iskoristio priliku i da pohvali rad zvorničkog Atletskog kluba.

U Zvorniku obilježeno 25 godina od osnivanja Atletskog saveza Republike Srpske

– Zvornik ima jedan atletski klub koji je plod entuzijazma porodice Mandić i mi smo im neizmjerno na tome zahvalni. Podržavamo ih u okviru naših mogućnosti, a pokušaćemo u periodu koji je pred nama da im damo vjetra u leđa kroz jedan trening centar koji bi pružio najmlađim Zvorničanima što je moguće bolje uslove za trening – rekao je Stevanović. On je Atletskom savezu poželio još puno jubileja, a mladim atletičarima koji su danas prisustvovali značajnim atletskim događajima da nastave da treniraju, zdravo se razvijaju i nižu dobre rezultate.

Na svečanoj sjednici dodijeljene su Spomen plakete prvom predsjedniku AS RS Draganu Denelišenu, prvom sekretaru Momi Crniću i jednom od atletskih asova i osnivača saveza Slavku Koprivica.

0-02-04-8d2eddc1a0c834c7c2a05c9ed27478add78360e3a68c229925305cd6326cb02f_full

Jedan od domaćina današnjeg susreta je i nagrađena Slavica Mandić, koja je proglašena za sportskog radnika u atleticiza godinu 2017. Ona je izjavila da je današnja svečanost veliko priznanje za ateltski klub Zvornik, ali i sam grad Zvornik. Priznanje daje novi podstrek za nastavak entuzijazma i rada koji treba u narednom periodu da bude krunisan jednim adekvatnim sportskim terenom pogodnim za ateltiku. Rezultati u prethodnom periodu daju za pravo AK Zvornik da nastavi još bolje da radi i razvija ovaj sport u gradu na Drini. Rekla je Mandić.

Najbolja sportistkinja u 2017.godini je balkanska prvakinja u sedmoboju Mladena Petrušić koja je izjavila:

U Zvorniku obilježeno 25 godina od osnivanja Atletskog saveza Republike Srpske
Mladena Petrušić

Svako priznanje je nešto najljepše što se može dogoditi jednom sportisti i najbolji podstrek za nastavak ozbiljnog rada u ovom sportu. Svim mladim poručujem da se posveti atletici jer je to kraljica sportova i ona najbolje izgrađuje naše tijelo i duh. Nadam se da će se pojaviti i sponzori u ovom sportu kako bi smo mi mogli profesionalnije i puno ozbiljnije posvetiti svim granama u atletici i postizali olimpijske norme. Rekla je Petrušić.

ak svecanst1

Đurđević je gradonačelniku Stevanoviću uručio Zahvalnicu za doprinos u organizovanju današnjeg događaja. Zahvalnice su uručene i drugim pojedincima, organizacijama i institucijama. Tokom Večeri atletike Mladena Petrušić i Sait Hasanbegović proglašeni su za najbolje atletičare Republike Srpske.

Pokrovitelj današnjih značajnih atletskih događaja bio je Grad Zvornik.

(Zvornicki.ba)