Dječak Bajro Hodžić i njegov otac dobit će novu kuću u Kladnju

1
Dječak Bajro Hodžić i njegov otac dobit će novu kuću u Kladnju
Dječak Bajro

Povodom inicijative za rješavanje stambenog pitanja za trinaestogodišnjeg dječaka Bajru Hodžića i njegovog oca Muhameda Hodžića iz sela Nočajevići, reagirali su federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i načelnik Općine Kladanj Jusuf Čavkunović.

Dječak Bajro Hodžić i njegov otac dobit će novu kuću u Kladnju
Dječak Bajro

Iz kabineta ministra Ramića potvrđeno je da će Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, u saradnji sa Općinom Kladanj, osigurati sredstva za izgradnju nove porodične kuće za Hodžiće.

Muhamed i Bajro Hodžić trenutno žive u neuslovnoj kući u kladanjskom selu Nočajevići, koja je dotrajala, a nedavno olujno nevrijeme je uništilo krov koji sada prokišnjava.

Ministarstvo i Općina su uputili izraze zahvalnosti udruženju “Budimo ljudi” iz Srebrenika i građanima, te su preuzeli odgovornost u ime institucija za rješavanje stambenog pitanja ove porodice.
S obzirom na neuslovnost stambenog objekta, u kojem se trenutno nalaze, i teške zimske uslove, Ministarstvo i Općina su pokrenuli proces zbrinjavanja Bajre i Muhameda Hodžića u privremenom smještaju, gdje će boraviti do završetka procedure i građevinskih radova na kući koja će biti izgrađena.

Načelnik Čavkunović je kazao da će Općina provesti korake ka rješavanju imovinsko pravnih odnosa, obezbjeđenja građevinsko-tehničke dokumentacije i dijela građevinskog materijala za novi stambeni objekat, kao i pitanje socio-ekonomskog statusa ove porodice.

1 komentar

  1. […] Navedeno je na zvaničnoj facebook stranici ministra raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić. Priča o dječaku Bajri dirnula je mnoge, a odmah se u akciju uključio i ministar Ramić koji je u suradnji sa općinom Kladanj iznašao rješenje za porodicu Hodžić. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); O ovoj akciji smo pisali i ranije što možete pročitati klikom ovdje. […]

Comments are closed.