Vlada Srbije donirala Srebrenici milion evra

0
Slavica iz Srebrenice sumnjala da je muž vara, angažovala

Odbornici SO Srebrenica održali su V tematsku sjednicu Skupštine opštine, koja je zakazana po hitnom postupku, kako bi, po nalogu Ministarstva finansija RS, izvršili izmjene budžeta planiranog za 2018. godinu.

Vlada Srbije donirala Srebrenici još milion evra

Naime, Vlada Srbije je, odlukom od 25. decembra, Srebrenici odobrila dodatna sredstva u iznosu od milion evra, koja su namijenjena za kupovinu proizvodne hale u Potočarima i u kojoj će biti smješten privredni subjekt, koji bi trebalo da u Srebrenici uskoro počne sa radom.

„Ovaj milion evra će biti namjenski iskorišćen i to će biti izuzetno značajno za Srebrenicu. Ova sredstva će biti iskorišćena za kupovinu proizvodne hale, a investitor će, do kraja 2018. godine, tu zaposliti oko stotinu radnika.

Prema planovima, nakon okončanja trogodišnjeg perioda, u toj fabrici će ukupno biti zaposleno 350 radnik. Mi radimo svakodnevno, danas je subota, a radimo i nedjeljom, ako je to potrebno, kako bismo u Srebrenici stvorili bolje uslove. Kada je zapošljavanje u pitanju, 2018. će biti mnogo bolja nego 2017. godina“, izjavio je za UPSMedia načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić.
Na današnjoj sjednici odbornici su raspravljali i načinu ustupanja opštinskih prostorija za rad stranaka koji učestvuju u radu lokalnog parlamenta.

(UPSmedia)