Neriješena ubistava u TK, Zvorničanin među osumnjičenim

0
Jedno od neriješenih ubistava u TK rješeno, Zvorničanin među osumnjičenim
Ubijeni Senad Habibović, još uvijek nema ni osumnjičenih za likvidaciju

U Tuzli su se u prethodnom periodu desila dva ubistva koja se nisu mogla riješiti u kratkom roku, a u jedno je prema pisanju portala Faktor.ba i navodima iz MUP-a TK umješan i jedan Zvorničanin.

Jedno od neriješenih ubistava u TK rješeno, Zvorničanin među osumnjičenim
Ubijeni Senad Habibović, još uvijek nema ni osumnjičenih za likvidaciju

Prvo je ubistvo Senada Habibovića zvanog Sena, a drugo Seada Hajdarevića oba iz Tuzle.

Prema pisanju portala Faktor.ba ubistvo Seada Hajdarevića je donekle rješeno i dvojica osumnjičenih za ubistvo su uhapšeni. Uhapšeni su Nerim Mulasalihović i Fehim Zulić rođen u Zvorniku, prema navodima iz MUP-a TK. U nastavku prenosimo tekst portala Faktor.ba.

Tokom 2017. godine, pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK, riješili su jedno od dva neriješena ubistva, koja su se dogodila na području Tuzlanskog kantona.
Policajci su, nakon četiri mjeseca istrage, uhapsili dvojicu osumnjičenih za ubistvo Seada Hajdarevića iz Tuzle, dok ubistvo Senada Habibovića i dalje predstavlja misteriju za istražitelje.

Zbog sumnje da su počinili ubistvo Seada Hajdarevića 26. marta uhapšeni su Nerim Mulasalihović (46) i Fehim Zulić (32).

Mulasalihović i Zulić osumnjičeni su da su 21. novembra 2016. godine, sat poslije ponoći, ušli u kuću Hajdarevića u tuzlanskom prigradskom naselju Bare, napali ga i zadali mu veći broj udaraca tupim predmetima i šakama u predjelu glave i cijelog tijela, vezali ga i nastavili udarati te je Hajdarević preminuo od posljedica povrijeđivanja. Nakon počinjenog ubistva, sumnjiče se da su ukrali su ključ Hajdarevićevog automobila, odvezli se do obližnjeg naselja i automobil gurnuli u provaliju.

Tokom 2017. godine na području TK dogodilo se nekoliko ubistava, ali niti jedno nije ostalo neriješeno. Jedini takav zločin, inače na području TK, i dalje je likvidacija Senada Habibovića, koji je u oktobru 2014. ubijen u sačekuši u tuzlanskoj ulici Armije RBiH.
– Formiran je poseban istražni tim koji istražuje ubistvo Senada Habibovića. Identificirane su osobe koje koje bi mogle imati saznanja o ovom događaju, sve su saslušane, ali nismo došli do imena osumnjičenog – rekao je prije nekoliko mjeseci o ovom slučaju glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović, a od tada se ništa nije promijenilo.

Kako saznajemo, svi saslušani u vezi ubistva Habibovića su iz kriminalnog miljea iz kojeg je bio i ubijeni. Habibović je izrešetan u svom automobilu golf 5, ispred zgrade u kojoj je živio. Policija sumnja da je ubica pucao iz neposredne blizine.

Nakon više od tri godine za ovo ubistvo niko nije osumnjičen.

Izvor: Faktor