Brat pronašao tijelo Aldina Mulića u Sarajevu

0
U rijeci Bosni kod Maglaja pronađeno beživotno tijelo, sumnja se da je riječ o Esadu Omersoftiću
FOTO: Klix

Beživotno tijelo 28-godišnjeg mladića Aldina Mulića koji se prije dvadeset i sedam dana utopio u Miljacki pronađeno je danas u naselju Bojnik u Sarajevu, saznaje Klix.ba.

Brat pronašao tijelo Aldina Mulića u Sarajevu
FOTO: Klix

“Policija i ekipe civilne zaštite su na terenu”, kazala nam je glasnogovornica FUCZ-a Majda Kovač.

Nadležni organi će u narednim satima utvrditi da li je riječ o tijelu Mulića koji je 13. decembra upao u Miljacku u sarajevskom naselju Dolac Malta zajedno s 24-godišnjim Irhanom Fočom čije tijelo su spasioci pronašli drugi dan potrage u mjestu Čekrečije kod Visokog.

Pronalazak Mulićevog tijela potvrdio je za Klix.ba Mulićev brat, Armin Mulić.

“Prijatelji i ja smo ga pronašli”, kratko nam je kazao Mulićev brat.
Skoro hiljadu pripadnika civilnih zaštita, spasilaca, ronilaca, pasa tragača, dronova, kao i helikopter Federalne uprave policije intenzivno su proteklih mjesec dana tražili tijelo Mulića u rijekama i uz obale rijeka u cijeloj BiH, ali i Hrvatskoj.

Spasioci su više puta detaljno pretražili korita i obale rijeka, ali bez rezultata. Stoga je intenzivna potraga obustavljena nakon 15 dana, a proteklih dana se vršila vizuelna potraga na Bosni i Savi.

Gorske službe spašavanja i rafting klubovi pružili su veliku podršku Federalnoj upravi civilne zaštite tokom potrage. U traganje za tijelom mladića bili su uključeni i pripadnici Uprave civilne zaštite Republike Srpske, Kajak klub iz Ključa s deset čamaca, GSS BiH, GSS FBiH, klubovi “Neretva” i “Bosna”, Specijalna jedinica Federalne uprave policije, Rafting klub “Vrbas” iz Banje Luke i mnogi drugi.

Podsjećamo, Mulić je u noći s 12. na 13. decembar upao u Miljacku u sarajevskom naselju Dolac Malta, a za njim je skočio 24-godišnji Irhan Fočo koji ga je pokušao spasiti. Nažalost, obojica mladića su se utopila.
(Klix)