Križevljani radnom akcijom uredili put Orač-Križevići (FOTO)

0
Križevljani radnom akcijom uredili put Orač-Križevići

Današnje proljetno vrijeme iskoristili su mještani Križevića koji su velikom radnom akcijom uredili putnu dionicu Orač-Križevići škola. Ova putna dionica nalazi se na lokalnom putu Orahovac-Parlog za koji  je u toku akcija prikupljanja sredstava za neophodnu rekonstrukciju. Križevljani radnom akcijom uredili put Orač-Križevići

Članovi organizacionog odbora su upravo i pokretači ove akcije koja je u potpunosti urodila plodom. O samoj akciji u kojoj je raskresano drveće i rastinje pored puta u dužini od dva kilometra više Mirnes Memišević:

Križevljani radnom akcijom uredili put Orač-Križevići (FOTO)

Imali smo prošireni sastanak odbora za izgradnju i rekonstrukciju puta Orahovac-Parlog, pa smo tu prisutnim predložili ovu radnu akciju dok je lijepog vrmena. Ova akcija je od koristi svim u mjesnoj zajednici Križevići, ali okolnim mjesnim zajednicama koje koriste ovu putnu dionicu.

Nakon pozitivnog zaključka odlučili smo se pozvati prijatelje i komšije smo pozvali telefonski i putem društvenih mreža.

Križevljani radnom akcijom uredili put Orač-Križevići (FOTO)
Akcija je započela jutros oko devet sati. Dobrovoljci su se sastali ispred škole u Križevićima te krenuli od Orača. Prema riječima Memiševićima okupilo se oko dvadesetak Križevljana svih uzrasta. Iako je moglo i više, niko nije razočaran jer je odrađeno i više posla nego što je planirano.

Vjerujem da će u narednim aktivnostima biti nas više, posebno mladih ljudi jer ovo je od opšteg interesa i svima koristi. Rekao je Memišević za Zvornicki.ba.

Križevljani radnom akcijom uredili put Orač-Križevići (FOTO)
Iz organizacionog odbora najavljuju nastavak radnih akcija, a vjerovatno će se u narednim danima obezbjediti nekoliko tura kamena kako bi se zasule ivice puta koje su kiše odnijele, a čime bi se povećala preglednost puta, a i lakše mimoilaženje.

Križevljani radnom akcijom uredili put Orač-Križevići (FOTO)
Zaslužen odmor učesnika u akciji

Podsjećamo da su mještani Križevića i okolnih mjesnih zajednica samoinicijativno oformili odbor za prikupljanje sredstava neophodnih za rekonstrukciju uništenog lokalnog puta Orahovac-Parlog. Svi koji žele dati svoj prilog za izgradnju i rekonstrukciju ovog puta još uvijek to mogu učiniti.

Križevljani radnom akcijom uredili put Orač-Križevići (FOTO) Križevljani radnom akcijom uredili put Orač-Križevići (FOTO)

(Zvornicki.ba)