Autoservis Mahmutović pozitivna priča Zvornika u 2017.godini

Autoservis Mahmutović uputio čestitku povodom Bajrama

Autoservis Mahmutović savremeni je servis za automobile u vlasništvu braće Mahmutović i spada među vodeće na teritoriju grada Zvornik.

Autoservis Mahmutović pozitivna priča Zvornika u 2017.godini
Radionica okupirana automobilima

O radu ovog servisa pisali smo i ranije u kojima smo predstavili Rešada i Ramu Mahmutović, vrhunske mehaničare koji dolaze iz porodice koja se tradicionalno bavi automehanikom. Svoj zanat su stekli u Tehničko-školskom centru u Karakaju, a još za vrijeme školovanja osvajali su nagrade za najbolje učenike iz oblasti mehanike.

Još za vrijeme obavljanja prakse braća Mahmutović su dobijali ponude za zaposlenje u najboljim autoservisima Zvornika. U njima su stekli praktično znanje i nakon nekoliko godina rada za druge, prošle godine su pokrenuli sopstveni privatni posao “Autoservis Mahmutović”.

Autoservis Mahmutović pozitivna priča Zvornika u 2017.godini
Braća Mahmutović u akciji
Kvalitetan rad braće Mahmutović prepoznalo je i Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica i kroz program podrške Bošnjacima u RS-u izdvojilo finansijska sredstva za razvoj porodičnog biznisa Mahmutovića.

Ulažući svoju ušteđevinu i grant od federalnog ministarstva, Autoservis Mahmutović je došao u vlasništvo odličnog placa u Karakaju. Na ovom zemljištu od ranije su se nalazile dvije kuće od kojih je jedna pretvorena u najsavremeniji autoservis u Zvorniku.

Kvalitetan rad, ljubav prema automobilima, bratska sloga doprinijeli su tome da danas na početku 2018.godine Autoservis Mahmutović ima rasprodane termine za pregled i rad na automobilima nekoliko dana unaprijed.

Autoservis Mahmutović pozitivna priča Zvornika u 2017.godini

U ovom autoservisu danas se nalaze i učenici TŠC Karakaj koji obavljaju praksu. Samo riječi hvale za svoje majstore imaju srednjoškolci Hasib Hadžić i Damir Ahmetović koji dolaze iz mjesta Kula i Lipovac. “Ovdje smo kao na poslu, gledamo, pratimo, pomažemo i učimo male tajne ovog lijepog zanata” kaže nam jedan od praktikanata kod braće Mahmutović.

O uspjehu servisa jedan od vlasnika radnje Rešad Mahmutović kaže: ” Ovo ide puno bolje nego što smo se nadali, naše mušterije nam se vraćaju i dovode nove, posla ima i ako Bogda u planu smo da proširimo našu djelatnost i u rad priključimo i našeg trećeg brata kako bi u potpunosti bili na usluzi našim mušterijama.

Autoservis Mahmutović pozitivna priča Zvornika u 2017.godini
Ukoliko nema kolona automobila ispred Autoservisa onda servis vjerovatno ne radi

Presretan sam što svoje znanje mogu prenijeti budućim mehaničarima jer znam da je to velika sreća i koliko sam ja zahvalan svojim učiteljima ovog zanata i koliko ih cijenim i poštujem. Danas ja sa mojom nekadašnjom školom sklapam ugovore o praksi i presretan sam zbog toga. Vrijedi istaći i Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica i Edina Ramića koji su prepoznali našu viziju i dali nam veliku pomoć i podršku da svoje snove ostvarimo“. Kaže Mahmutović.

Jedan od mušterija je u neformalnom razgovoru rekao da misli da je ovako brz uspon Autoservisa Mahmutović u tome što oni (braća Rešad i Ramo) jako vole narod s kojim rade i koji im dolazi, vole druženje, šalu, ali i povjerenje, pored toga može se i bez većih problema ustvrditi da i njih voli narod.

Autoservis Mahmutović pozitivna priča Zvornika u 2017.godini
Za lakšu orijentaciju onima koji još nisu posjetili ovaj Autoservis

Ovo je zasigurno jedna od pozitivnih priča koje spadaju u kategoriju povratničkih priča i pokazatelj da je sve moguće kada se iskreno želi i pošteno radi.

Autoservis Mahmutović pozitivna priča Zvornika u 2017.godini
(Zvornicki.ba)