(Ne)znanje: FK Sloboda sa prihodima od 2,4 miliona KM bori se za opstanak

0
Ovog vikenda generalke premijerligaša pred početka nove sezone

Najviši organ kluba s Tušnja za mjesec je produžio mandat predsjedniku Senadu Mujkanoviću i ostalim članovima Upravnog odbora, koji su u decembru podnijeli ostavke.

(Ne)znanje: FK Sloboda sa prihodima od 2,4 miliona KM bori se za opstanak

Na sjednici je prezentiran i finansijski izvještaj Slobode.

Obznanjeno je da su prihodi Tuzlaka u protekloj godini iznosili 2,4 miliona maraka, javila je Fena.

Predsjednik Mujkanović je kao najveće prihode naveo sredstva Grada Tuzle (oko 850.000 KM), UEFA-e za Evropsku ligu (420.000 KM), te za transfer Krpića u AIK (290.000 KM).
Podsjetio je i na dug koji Sloboda ima upravo prema švedskom AIK-u, od koga je za 50.000 eura otkupljen ugovor za Sulejmana Krpića, a ovaj igrač unatoč svemu tvrdi da je slobodan igrač, nije došao na pripreme ekipe, pa je i zvanično suspendovan.

Prema riječima Mujkanovića, Sloboda je prošlu godinu završila s minusom od oko 260.000 KM u čemu je i iznos od oko 90.000 maraka koji je klubu pozajmio član UO Alić.

Uprkos ogromnim prihodima, Sloboda je u nezavidnom položaju na tabeli. Nalazi se na 10. mjestu sa šest bodova iznad mjesta koje vodi u niži rang.

Ispred Slobode su u ovom momentu na tabeli bolje pozicionirani Gošk, Radnik, Borac, Krupa, klubovi koji sasvim sigurno imaju manji budžet od tuzlanskog premijerligaša.
A početkom nove godine novca na Tušnju ponovo nedostaje. Kako se sinoć moglo čuti, Slobodi je neophodno 350.000 KM za izmirenje obaveza prema igračima, troškove priprema, dovođenje pojačanja.

Novac će se sigurno, kao i proteklih godina, nekako pronaći, a da li će on završiti u “slanim bunarima” ostaje da se vidi.

Izvor: Faktor