Lažno prijavila da je opljačkana u Modriči, a potom ostavljena pored puta

Uhapšen lažni policajac koji je zaustavljao vozače i naplaćivao kazne
FOTO: Ilustracija

Službenici Policijske stanice Modriča jučer su, postupajući po zaprimljenoj prijavi od osobe inicijala M.Đ. s područja općine Bosanski Šamac, da su je tokom prethodnog dana u Modriči opljačkale dvije nepoznate osobe, utvrdili da se radi o lažnoj prijavi.

Lažno prijavila da je opljačkana u Modriči, a potom ostavljena pored puta
FOTO: Ilustracija

Nakon preduzetih operativnih mjera i radnji, policijski službenici došli su do saznanja da je prekjučer osoba M. Đ. torbicu sa novcem, ličnim stvarima i dokumentima ostavila u devastiranoj kući u Modriči, nakon čega je oko 15.20 sati Policijskoj stanici Modriča prijavila da ju je nepoznata osoba, dok je bila pored bankomata, mimikom navela da uđe u Mercedes, u kojem se nalazila druga maskirana osoba, koje su joj bez upotrebe sile otuđile torbicu s novcem, ličnim dokumentima i stvarima, a zatim je ostavile na regionalnom putu Modriča – Doboj.
Tokom kriminalističke obrade, M. Đ. je u potpunosti priznala izvršenje krivičnog djela. Navodno otuđena torbica sa svim stvarima je pronađena.

 

Protiv M .Đ. će Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti dostavljen izvještaj za izvršeno krivično djelo lažno prijavljivanje krivičnog djela.

Policijska uprava Doboj podsjeća građane da svako lažno prijavljivanje krivičnog djela predstavlja krivično djelo, za koje je Krivičnim zakonom RS propisana kazna zatvora i novčana kazna, saopćio je MUP RS.

(MUP RS)