Njemačka u šoku: Zvorničanin priznao da je nožem ubio suprugu koju je oženio zbog papira

0
Zvorničanin Edin A. osuđen na doživotni zatvor u Berlinu zbog ubistva bivše supruge
Mjesto ubistva i ubica FOTO: Njemački portali

Zvorničanin Edin A. (32) državljanin BiH, priznao je pred Okružnim sudom u Berlinu da je kriv za ubistvo bivše supruge Mišel E. (Michelle) u njenom stanu u gradiću Hajligenze. O ovom svirepom ubistvu pisali smo kada se dogodilo u mjesecu maju

Njemačka u šoku: Zvorničanin priznao da je nožem ubio suprugu koju je oženio zbog papira
Mjesto ubistva i ubica FOTO: Njemački portali

Kako piše portal Bz-berlin.de, Edin je Mišel zadao smrtonosni ubod nožem u vrat. Ubistvo se dogodilo 13. maja 2017. godine, nakon čega se Edin dao u bijeg.Njemačka u šoku: Zvorničanin priznao da je nožem ubio suprugu koju je oženio zbog papira
Detalji sa uviđaja

Prije ubistva bivše supruge, s kojom je bio u braku dvije godine, Edin je u kolibi vezao njenog 12-godišnjeg sina i rekao mu da će mu ubiti majku.

Tokom istrage, njemačka policija je utvrdila da je Edin oženio Mišel kako bi osigurao stalni boravak u toj zemlji.

Edin i Mišel razveli su se prije nego je 32-godišnjak uspio dobiti sve papire neophodne za stalni boravak u Njemačkoj.

Ovaj Zvorničanin je nakon “neuspjeha” u dobijanju “njemačkih papira” vratio u rodne Križeviće gdje je proveo izvjestan period družeći se sa sugrađanima i komšijama.

Poslije nekoliko mjeseci boravka u Zvorniku i BiH, ponovo je otišao za Njemačku, kasnije će se ispostaviti kako bi napakostio bišoj supruzi.
Prema nezvaničnim tvrdnjama svjedoka “ljubavne veze” Edina i Mišel tvrde da je to bila burna veza na granici obostranog nasilja koja je završila tagično. Neki čak tvrde da je Edin u toku njihove “veze” i ucjenjivan “razvodom” prije dobijanja konačnih papira.

Njemačka u šoku: Zvorničanin priznao da je nožem ubio suprugu koju je oženio zbog papira
Mjesto zatočeništva sina Misael

Drugi su tvrdili da se nikada zakonski nisu ni vjenčali. Sve su ovo nepotvrđene informacije anonimnih svjedoka koje su date za portal Zvornicki.ba uz zahtjev anonimnosti.

Činjenica je da se dogodilo ubistvo  i da ga je Edin A. priznao zbog čega mu sljedi dugogodišnja zatvorska kazna.

(Zvornicki.ba/Avaz)