Fudbaler zvorničkih korijena Semir Musić priključio se Zrinjskom

0
Fudbaler zvorničkih korijena Semir Musić potpisuje za tuzlansku Slobodu
Smir i Refik Musić

Fudbaler Semir Musić, sin nekadašnjeg fudbalera Drine Zvornik Refika Musića ovih dana se priključio šampionu BiH fudbalskom klubu Zrinjski. Musić je tako nakon dvogodišnjeg igranja u inozemstvu odlučio vratiti u BiH.

Fudbaler zvorničkih korijena Semir Musić priključio se Zrinjskom
Smir i Refik Musić

Nezvanično saznajemo da je najveći razlog povratka u BiH kontinuitet u igranju. Nekoliko uzastopnih povreda onemogućile su Musiću veću minutažu u švicarskom Grashoperu, pa je ovaj korak u karijeri fudbalera zvorničkih korijena bio je neophodan kako bi se vratilo samopouzdanje i takmičarska forma.

Odnedavno o karijeri Semira Musića računa vodi AK sportska agencija u vlasništvu profesora i fudbalskog menadžera Admira Husarića koji je ovih dana u centru pažnje zbog milionskih ugovora Pirića i Mešanovića koji su korisnici njegove agencije.

Ovih dana je Stručni štab Zrinjskog na čelu sa Blažom Sliškovićem radio je s ukupno 29 fudbalera, a u odnosu na popis s prozivke u utorak, jedini novi igrač bio je mladi Semir Musić čiji status će se definitirati do odlaska u Međugorje.
Musić je ranije igrao na premijerligaškim terenima, tačnije u razdoblju od 2012. do 2015. godine, kada je nosio dresove Slobode, Zvijezde i Travnika, a posljednji angažman je imao u Grasshoppersu. Musić je prošao kroz sve omladinske reprezentativne selekcije BiH, a bio je i kapiten u-21 BiH.

Semir Musić dolazi iz ugledne zvorničke porodice koja je među vodećim na području sjeveroistočne Bosne u porodičnom biznisu u maloj privredi, ali koja u svojoj tradiciji ima i ugledne sportiste. Podsjećamo Refik Musić, otac Semira igrao je u mladosti za FK Drina Zvornik.
(Zvornicki.ba)