Rukometni spektakl u Tuzli okončan pobjedom Bosne i Hercegovine

0
Rukometni spektakl u Tuzli okončan pobjedom Bosne i Hercegovine
Prvih nekoliko minuta obje reprezentacije igrale su odlične odbrane, a prvi gol naša selekcija postigla je tek u sedmoj minuti. Bh. rukometaši potom su zaigrali znatno bolje i do 17. minute imali su već četiri gola prednosti.
Do odlaska na odmor BiH je uvećala prednost (11:6) i jednog nogom već bila u baražu.Najefikasniji u reprezentaciji BiH u prvom periodu igre bio je Ovčina s četiri gola, dok je ipak prvo ime u bh. timu bio golman Burić sa više od 60 posto odbrana.

BiH je i u nastavku, slično kao i u prvom poluvremenu, postigla svoj prvi gol tek u petoj minuti igre. Švicarci su proradili i do 50. minute čak smanjili prednost na samo jedan gol razlike.

Ipak, naši rukometaši su smogli snage i nošeni fantastičnim navijanjem stigli do zaslužene pobjede. Apsolutni heroj bh. pobjede bio je Benjamin Burić, koji je imao fantastičnih 20 odbrana.

Bosna i Hercegovina je takmičenje u kvalifikacijskoj grupi 6 okončala na prvom mjestu s tri pobjede i jednim porazom.

Podsjetimo, reprezentacija BiH u baražu može igrati protiv pobjednika preostalih pet kvalifikacionih grupa te deset najlošijih ekipa s aktuelnog Evropskog prvenstva u Hrvatskoj.

(klix)