Današnji zastoj na Crnom Vrhu prouzrokovale “ćelave” gume na teretnim vozilima (FOTO+VIDEO)

Današnji zastoj na Crnom Vrhu prouzrokovale ćelave gume na teretnim vozilima (FOTO+VIDEO)
Crni Vrh oko 15 sati danas

O današnjem zastoju na magistralnom putu Zvornik-Tuzla preko Crnog Vrha smo pisali ranije. Prema našim informacijama koje smo ranije objavili zastoj je uzrokovala velika snježna mećava koja je u kratkom vremenskom periodu nanijela velike slojeve snijega na magistralni put.

Crni Vrh oko 15 sati danas
Crni Vrh oko 15 sati danas

Službe održavanja i čišćenja puteva u zimskom periodu bile su na terenu na vrijeme, odnosno u najkraćem mogućem vremenskom periodu kamioni-grtalice Zvornikputeva bile su na putu koji prolazi kroz Crni Vrh.

Današnji zastoj na Crnom Vrhu prouzrokovale ćelave gume na teretnim vozilima
Crni Vrh 17.1.2018.g.

Prema informacijama iz A.D. Zvornikputevi zastoj nije nastao samo zbog snijega na putu. Naime iako su kamioni za rasčišćavanje bili na vrijeme na putu koji prolazi kroz Crni Vrh, nisu bili u mogućnosti očistiti snijeg.
Teretna vozila kamion i autobus su se popriječili u jednom dijelu puta kroz Crni Vrh i onemogućili odvijanje saobraćaja. Uzrok ovome su “ćelave” (istrošene, izlizane) gume na teretnim vozilima koje neodgovrne firme i pojedinci ne zamjene na vrijeme iako je poznato da teretna vozila prelaze velike razdaljine za kratko vrijeme.

Današnji zastoj na Crnom Vrhu prouzrokovale ćelave gume na teretnim vozilima
FOTO: Dejan Tripković

Mali sloj snijega uzrokovao je probleme za vozače ovih vozila i onemogućio kontrolu istih. Prošlo je nekoliko sati dok se saobraćaj u potpunosti normalizovao. Pogledajte i videozapis:

Zimske službe čine sve što je u njihovoj moći da putevi budu prohodni.

(Zvormnicki.ba)