Nakon petogodišnjeg bjekstva, na Jahorini uhapšen Damir Mehić zvani Bibi iz Tuzle

0
Nastavljeno suđenje Damiru Mehiću Bibiju u Tuzli, brisani snimci video nadzora
Damir Mehić - Bibi

Damir Mehić zvani Bibi iz Tuzle, osumnjičen za ubistvo i pokušaj ubistva, koji je od 2013. godine bio u bjekstvu, uhapšen je jutros u policijskoj akciji koja je provedena na području Jahorine, potvrđeno je za Klix.ba.

Nakon petogodišnjeg bjekstva, na Jahorini uhapšen Damir Mehić zvani Bibi iz Tuzle
Damir Mehić – Bibi

Kako naš portal saznaje, Mehić je uhapšen u policijskoj akciji koju su jutros proveli pripadnici Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, a trenutno je u toku kriminalistička obrada.

Godine 2013. je ispred Tržnog centra Robot u Tuzli ubijen Emir Džinić, a u obračunu vatrenim oružjem teško su ranjena braća Nail i Amir Hodžić.
Za ubistvo Emira Džinića i pokušaj ubistva Naila Hodžića osumnjičen je Damir Mehić koji je od tada u bjekstvu.

Nakon krvavog obračuna, Mehić se dao u bjekstvo, a Tužilaštvo Tuzlanskog kantona u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova TK za njim je raspisalo potjernicu.

Kako nam je potvrđeno, Mehić bi sutra ujutro trebao biti izručen Tužilaštvu TK na dalje postupanje, a s obzirom na to da mu je ranije određena mjera pritvora nakon njegovog dolaska u Tuzlu, formalno će biti održano ročište za potvrđivanje već spomenute mjere.

Prema nezvaničnim informacijama, pored Jahorine, akcija je provedena i na području Semizovca gdje su uhapšene još dvije osobe.
(klix)