Mladi Brčak drugi na svijetu u takmičenju Counter-Strike

0
Mladi Brčak drugi na svijetu u takmičenju Counter-Strike
NiKo

Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO) jedan je od najkompetitivnijih esport naslova na svijetu, a dečko iz Brčkog bolji je i od najboljih. Nikola “NiKo” Kovač drugi je najbolji CS:GO igrač na svijetu i jedna od najvećih zvijezda cijele industrije.

NiKo

HLTV je napokon potvrdio, Nikola “NiKo” Kovač drugi je najbolji igrač na svijetu. Široj javnosti postao je poznat po bogatom transferu iz njemačkog mousesportsa u FaZe Clan, ali već tada načinjena mu je velika šteta. U fokusu je bila vrijednost transfera, umjesto onoga što bi platili svi timovi na svijetu, iznimne inteligencije i nevjerojatne mehanike koje ga krase, piše Index.hr.

NiKo i FaZe Clan prošle su godine igrali devet finala turnira najvišeg profila, a četiri su osvojili. Kroz sve nastupe upravo je NiKo bio okosnica tima. Koliko je nevjerojatan pokazao je još u mousesportsu, ali tada su skeptici prigovarali kako je lako biti najbolji u osrednjoj ekipi. Danas kao sastavni dio CS:GO supertima NiKo i dalje blista.
CS:GO je igra tempa i mehanike, a svega nekolicina igrača može potpuno vladati tim vrijednostima. Međutim, niti jedan kao NiKo. Neovisno o poziciji u timu, gdje se trenutno nalazi na mapi ili s kojim oružjem barata, NiKo ima mogućnost okrenuti svaku situaciju u svoju korist i dati vjetar u leđa svom timu. Sve na temelju nevjerojatnog osjećaja za igru i jednoj od najboljih mehanika koje je esport ikada vidio.

U karijeri je samo od osvojenih turnira zaradio 400 tisuća dolara, a tu treba dodati sve sponzorske ugovore, plaće i bonuse. Međutim, NiKo ni u jednom trenutku nije usporio. S 20 godina je već drugi najbolji igrač svijeta, a ujedno i jedna od najsvjetlijih točaka za budućnost CS:GO-a. Nemojte da vas zavara to što je drugi. Ispred njega je samo Brazilac Marcelo “coldzera” David.
Više pročitajte na portalu Index.hr.