Skandal u Prnjavoru: Domar se upustio u seksualnu vezu sa učenicom

0
Skandal u Prnjavoru: Domar se upustio u seksualnu vezu sa učenicom
Škola u Prnjavoru

Josip Đ. (51), domar u Centru srednjih škola (CSŠ) “Ivo Andrić” u Prnjavoru, koji se našao u središtu ozbiljnog skandala, a po kojem se, navodno, upustio u seksualnu avanturu sa 16-godišnjom učenicom, pod lupom je i policije i tužilaštva.

Skandal u Prnjavoru: Domar se upustio u seksualnu vezu sa učenicom
Škola u Prnjavoru

Na upit “Nezavisnih”, iz Policijske uprave Banjaluka rečeno nam je da su zaprimili prijavu za dva krivična djela – polna zloupotreba djeteta starijeg od 15 godina, te iskorištavanje djece za pornografiju.

Istražne radnje i mjere
– Pripadnici Policijske uprave Banjaluka u saradnji s nadležnim tužilaštvom provjerit će sve navode prijave s ciljem utvrđivanja činjeničnog stanja, a o saznanjima upoznat je nadležni organ socijalnog staranja – rekla je za “Nezavisne” Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banjaluka.
Potvrda da se istraga sprovodi stigla nam je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, odakle su kazali da je njihov tužilac za maloljetnike upoznat sa događajem u Centru srednjih škola “Ivo Andrić” u Prnjavoru.
– Tužilac za maloljetnike naložio je policajcima Policijske stanice Prnjavor da preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere, te da izvrše provjere s ciljem utvrđivanja činjeničnog stanja. Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka još nije dostavljen izvještaj u vezi s tim događajem – kazali su iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Mirela Milijaš, direktor Centra srednjih škola “Ivo Andrić” u Prnjavoru, potvrdila je da je njihov radnik i dalje pod suspenzijom, do okončanja disciplinskog postupka. Ona je kazala da je domara policiji dopisom prijavila upravo škola.
– Djevojčica redovno ide u školu, s tim što je trenutno na raspustu. Nadam se da će ona u školu nastaviti dolaziti i u idućem polugodištu – rekla je Milijaš, dodajući da je i njima u interesu da se istraga okonča i utvrdi šta se tu dešavalo.

Pojedini mediji jučer su objavili da je dosadašnja istraga pokazala da je nedopuštena “bliskost” domara i učenice za posljedicu imala i to da kontrolni testovi za mnoge učenike ne budu tajna.
Domar je učenici, kako je objavljeno, navodno, dostavljao kontrolne testove, jer je bio zadužen za njihovo kopiranje u svojoj kancelariji, u kojoj su se njih dvoje uglavnom i sastajali.

Sve priznala
Bivši momak te učenice izjavio je da mu je ta nekadašnja djevojka navodno priznala da je imala intimne odnose sa domarom, a s kojim nije ostvaren u kontakt.
– Putem telefona i Facebooka saznao sam da je, sem još veza, istovremeno održavala i intimnu vezu sa domarom Josipom. Priznala mi je da je s njim imala i intimne odnose, a on joj je, zauzvrat, davao kontrolne testove – rekao je bivši momak te djevojčice.

(Avaz.ba)