Siniša Mišić iz Milića prvi stigao do Bogojavljenskog časnog krsta na Zvorničkom jezeru

0
Siniša Milić iz Milića prvi stigao do Bogojavljenskog časnog krsta na Zvorničkom jezeru
Pobjednik za 2018.godinu

Siniša Mišić  iz Milića prvi je danas preplivao stazu dugačku 33 metra na Zvorničkom jezeru i osvojio Bogojavljenski časni krst.

Siniša Milić iz Milića prvi stigao do Bogojavljenskog časnog krsta na Zvorničkom jezeru
Pobjednik za 2018.godinu

U  ime Crkvene opštine Sveti Stefan – Zvornik i rafting kluba „Eko Drina“ iz Zvornika, sveštenik Rade Tešić, Mišiću je uručio Bogojavljenski časni krst u trajno vlasništvo, da mu  bude na pomoći, kao i srebreni krst, kao pobjedniku.

19 01 2018 Casni krst plivanje

Mišić je rekao da je srećan što je prvi doplivao do krsta, podsjetivši da je i prošle godine plivao na ovoj stazi.  On je pozdravio sve učesnike širom svijeta koji danas plivaju za Bogojavljenski krst.   Sveštenik Tešić je rekao da je, s blagoslovom njegovog preosveštenstva episkopa zvorničko-tuzlankog Fotija, ovo sedmo takmičenje na Zvorničkom jezeru za Bogojavljenski krst na kome su učestvovala 32 takmičara.

Siniša Mišić iz Milića prvi stigao do Bogojavljenskog časnog krsta na Zvorničkom jezeru
Učestvovao i zvornički šampion Nikola Drobnjak

Podsjetivši da se plivanje organizuje povodom krštenja Isusa Hrista na rijeci Jordan, Tešić je rekao da bi svi mi trebalo da razvijamo običaj ili tradiciju da na Bogojavljenje svi uđemo bar malo u vodu, u znak sjećanja na Hrista, jer se na ovaj dan osvećuje čitava priroda.   On je dodao da su za Časni krst plivali učesnici iz Milića, Zvornika, Malog Zvornika, Loznice, Bijeljine, Han Pijeska i Vlasenice.  Prošlogodišnji pobjednik plivanja za Bogojavljenski krst bila je Milana Mijatović /18/ iz Čelopeka kod Zvornika, koja je i ove godine učestvovala na plivanju.
19 01 2018 Casni krst - najmladji ucesnik plivanja milan mitrovic

Najmlađi učesnik ovogodišnjeg plivanja za Bogojavljenski krst je četrnaestogodišnji Milan Mitrović iz zvorničkog naselja Ulice.  Takmičenje, koje je posmatrao veliki broj građana, pratili su policijski patrolni čamci, kao i ronioci i članovi sportskih ribolovnih udruženja iz Zvornika.

19 01 2018 Casni krst posetioci

Prethodno je u crkvi Svetog Arhiđakona Stefana na Mlađevcu kod Zvornika služana liturgija, a potom je na platou Rafting kluba “Eko Drina” na Zvorničkom jezeru obavljeno blagosiljanje i zdravstveni pregled plivača.  Organizatori plivanja za Bogojavljenski krst su Srpska pravoslavna crkvena opština  Sveti Stefan – Zvronik, zvornički Rafting klub “Eko Drina” i grad Zvornik.
(Osvit)