Krivična prijava protiv 44 godišnjeg Zovrničanina zbog falsifikovanja naloga prilikom registracije automobila

0
Riješen problem registracije vozila u doba koronavirusa, vozači mogu odahnuti
FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik, podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina, izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Falsifikovanje ili uništavanje službene isprave“ protiv lica V.L. (1974) iz Zvornika.

Krivična prijava protiv 44 godišnjeg Zovrničanina zbog falsifikovanja naloga prilikom registracije automobila
FOTO: Ilustracija

Naime, V.L. je u toku 2017. godine, u namjeri da pribavi imovinsku korist, kao vlasnik i odgovorno lice u jednom privatnom preduzeću u Zvorniku, sačinio i ovjerio službenim pečatom preduzeća, 13 fiktivnih naloga o izvršenom plaćanju sa računa tog preduzeća u korist Budžeta Republike Srpske, naknada koje se plaćaju u postupku registracije vozila, za tri vozila koja su vlasništvo preduzeća čiji je vlasnik.
Pored toga, isto lice je sačinilo fiktivne naloge o prenosu sredstava u korist preduzeća koja se bave uslugama tehničkog pregleda vozila, koja su izvršila tehnički pregled tri vozila koja su vlasništvo preduzeća čiji je vlasnik V.L. i te naloge je ovjerio lažnim pečatom banke iz Zvornika, iako nalozi nisu dostavljeni banci na plaćanje, niti je prenos novca izvršen, nakon čega je navedene naloge priložio u postupku registracije vozila.

Na ovaj način, osumnjičeno lice V.L. je počinilo krivično djelo „Falsifikovanje ili uništavanje službene isprave“, kojom prilikom je oštetio Budžet Republike Srpske za iznos od 1.880,00 KM i tom preduzeću čiji je vlasnik i odgovorno lice, pribavio protivpravnu imovinsku korist u istom iznosu.

Navedeno je u dopisu pristiglom iz Policijske uprave Zvornik.

(Zvornicki.ba)