Još jedan Ibišević, još jedan Podrinjac u fudbalskoj A reprezentaciji BiH

0

Jedan od mladih igrača koji su se našli na spisku selektora nogometne reprezentacije BiH za prijateljske mečeve protiv SAD-a i Meksika je devetnaestogodišnji napadač Elvir Ibišević, koji nastupa za University of Nabraska Omaha.

Još jedan Ibišević, još jedan Podrinjac u fudbalskoj A reprezentaciji BiH
Elvir Ibišević

Fudbalska A reprezentacija BiH u posljednjih deset godina u svojim redovima je u svakom ciklusu imala u prosjeku pet fudbalera koji su Podrinjskih korijena, najviše iz Zvornika. Najnovija ekspedicija reprezentacije koja će posjetiti SAD imat će ponovo jednog novog Podrinjca. Emir Ibišević, porijeklom iz Vlasenice dočekat će reprezntacija na tlu američkog kontinenta. Mladi
Ibišević će tako nastaviti tradiciju Podrinjaca u reprezntaciji koju je započeo Samir Muratović, nastavili Vedad Ibišević, Sejad Salihović, Ermin Bičakčić, Miralem Pjanić, Mila Đurić, Miroslav Stevanović, Sanel Jahić, Said Husejnović.

Još jedan Ibišević, još jedan Podrinjac u fudbalskoj A reprezentaciji BiH
Elvir Ibišević

Nogometaš o kojem je portal Klix.ba ranije u nekoliko navrata pisao je ovog puta govorio pozivu u državni tim.
Ibišević ima svega 19 godina, tako da se nadao pozivu u naš mladi tim, ali ne i u seniorsku reprezentaciju.

“Svakako da sam iznenađen, očekivao sam poziv u U21 reprezentaciju jer sam imao dobru sezonu na koledžu. Ipak, pozvan sam u A tim, zbog čega sam veoma uzbuđen. Ostvaren je moj životni san, teško mi je sve ovo riječima opisati”, izjavio je Ibišević.

U prethodnim intervjuima je isticao da mu je cilj zaigrati u Evropi, čemu se i dalje nada.

“Bilo je nekih ponuda iz Evrope, vidjet ćemo šta će biti od svega. Naravno, želja mi je da zaigram za neki evropski klub, jer bih tako bio bliže reprezentaciji”, rekao je mladi napadač.

Njegov rođak je sada već bivši reprezentativac BiH Vedad Ibišević, koji se nadavno oprostio od najdražeg dresa. Međutim, kako stvari stoje, Zmajevi bi mogli dobiti novog Ibiševića u napadu.
“Znam za Vedinu odluku. Ne mogu ništa reći osim da ću pokušati da ga zamijenim na najbolji način”, istakao je Ibišević.

Nogometnu reprezentaciju BiH 29. januara (po našem vremenu u 3:30 sati) očekuje susret sa reprezentacijom SAD-a, a 1. februara protiv Meksika (po našem vremenu u 3:00 sati). Elvir poznaje neke od igrača iz američkog tima, jer je bio dio olimpijske reprezentacije SAD-a te je nastupio i za njen U17 tim.

“Znam nekoliko igrača iz reprezentacije SAD-a, a jedan od njih mi je bio cimer pet mjeseci dok sam nastupao za američki U17 tim. Oni imaju mladu reprezentaciju, nadam se dobroj utakmici i pozitivnom rezultatu za nas”, završio je Ibišević.

(Klix/Zvornicki.ba)