Počeo upis škole rukometa u Zvorniku

0
RK Drina Zvornik napokon dobija vlastite klupske prostorije

Rukometni klub Drina krenuo je sa upisom u školu rukometa za dječake i djevojčice rođene 2002.godine i mlađe. Ovo je odlična prilika za sve dječake i djevojčice da nauče osnovne vještine rukometne igre koja razvija tijelo i duh.

Počeo upis škole rukometa u Zvorniku

Na zvaničnom plakatu Drine možete vidjeti i vrijeme upisa i kojim danima. Pored toga što će mladi naučiti osnove plemenite igre rukometa, zagarantovana je odlična zabava i druženje za sve polaznike.

RK Drina je najtrofejniji sportski kolektiv u Zvorniku sedmostruki prvak Republike Srpske. Dođite da se družite sa najboljim sportistom Zvornika za 2016.godinu Mišom Spasojevićem i istaknutim sportskim radnikom Sredom Vidakovićem koji su u rukometu više od dvadeset godina sa izuzetnim rezultatima u svojoj karijeri.

Naučite neke od ovih vještina, postanite i vi leteći Zvorničanin ili Zvorničanka:

https://www.youtube.com/watch?v=WeHlPVwTNw0

Zasigurno upisom u ovu školu nećete ništa izgubiti, a puno će te dobiti.

Rukomet je ekipni sport s loptom, u kojem se natječu dvije ekipe s po 7 igrača (6 igrača u polju + 1 golman) na svakoj strani. Osnovni cilj igre jest loptom pogoditi označeni prostor gola. Lopta se između igrača dodaje rukama slično kao u košarci, ali s nešto manjom loptom te uz drugačija pravila vođenja lopte.

Cilj igre je loptom pogoditi gol, tj. postići pogodak i imati bolji rezultat od protivničke ekipe. Igra se po dva poluvremena od po 30 ili 20 minuta (ovisno o dobi igrača), i momčad koja postigne više golova je pobjednik. Igrači smiju rukama dodirivati loptu i dodavati se međusobno, kao i šutirati prema golu. Svaki igrač smije napraviti do tri koraka držeći loptu u ruci, dok za svaki sljedeći korak mora loptu voditi odbijajući je od poda, ili je mora dodati suigraču da bi postigao gol.
Svi igrači se slobodno kreću po cijelom terenu, osim u prostoru 6 m ispred oba gola. U tom prostoru smije stajati samo po jedan član obrambene ekipe koji se naziva golman. Ostali igrači smiju iznad prostora od 6 m loptu pokušati uhvatiti ili dodati samo u skoku, dakle za vrijeme leta.

Dvije osnovne faze igre za svaku ekipu su faza napada i faza obrane. Budi i ti rukometaš poručuju iz RK Drina Zvornik. Ovo je trenutno deset najboljih rukometaša.

https://www.youtube.com/watch?v=haV3QbLvMj8

 

(Zvornicki.ba)