Radnik Bijeljina postaje semberski Ajax

0
Radnik Bjeljina postaje semberski Ajax
Šerbečić prilikom potpisa

ZVANIČNO: Šerbečić potpisao za Rosenborg Ballklub!

Šerbečić potpisao za Rosenborg Ballklub,trud ,rad i strpljenje se uvjek isplate!

Kao što se neki mediji prethodnih dana najavljivali, Besim Šerbečić je od sinoć član norveškog šampiona Rozenborga. Šerbečić se obavezao na četverogodišnju vijernost novoj ekipi, a FK Radnik Bijeljina će od ovog transfera ostvariti određenu naknadu za ustupanje ugovora čija visina ostaje u domenu poslovne tajne.

Posle odlaska Memiševića u holandski Groningen ovo je drugi odlazak u dvije godine fudbalera Radnika u klubove zapadne Evrope, a mladi reprezentativac BiH će već na ljeto imati priliku da zaigra u kvalifikacijama za Ligu šampiona!

U ime kluba ugovor sa skandinavskim gigantom je potpisao generalni direktor Nebojša Tomić.

Šerbečić potpisao za Rosenborg Ballklub,trud ,rad i strpljenje se uvjek isplate!

Iz Radnika poručuju zadovoljsto je bilo imati te u klubu.Želimo da jednog dana nase mlade nade krenu tvojim stopama. Sve najbolje u nastavku karijere!
Besim Šerbečić je rođen u gračaničkom naselju Džakule. Igrao je u mlađim kategorijama gradačalke Zvijezde, ali i u prvom timu Zvijezde iz koje je otišao u Bijeljnski Radnik, u kojem je prosto briljirao.

Nakon što je cijeli posao realiziran, Šerbečić je u razgovoru za zvaničnu stranicu Rosenborga izjavio kako je sretan zbog transfera, ne skrivajući pritom svoje ambicije.

“Sretan sam što sam došao u Rosenborg. Radi se o velikom klubu i veselim se novom početku. Imam velika očekivanja. Prvo i najvažnije mi je da se nametnem u klubu i učinit ću sve da izborim minutažu, a naravno, bitno mi je i da klub osvaja trofeje”, kazao je Šerbečić.

Cilj mu je, kaže, što prije da nauči jezik.

“Govorim malo engleski, ali potrudit ću se da što prije savladam kako bi se mogao što lakše sporazumijevati sa svima u klubu.”

Podsjećamo, Šerbečić se Rosenborgu obavezao na četverogodišnju vjernost.

(Zvornicki.ba)