Srđan Draškić i Sanja Šakotić sportista i sportistkinja godine grada Zvornika (FOTO)

0
Prijedlozi za sportistu godine grada Zvornika
Prošlogodišnji dobitnici: Draškić, Šakotić i Stevanović

Sportista godine grada Zvornika za 2017. godinu je tekvondoista Srđan Draškić, a sportistkinja godine odbojkašica Sanja Šakotić. Njima je pehare i nagrade uručio gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović na manifestacije „Izbor sportiste godine grada Zvornika“ koja je održana u okviru „Svetosavske nedelje“ 21 put zaredom.

Srđan Draškić i Sanja Šakotić sportista i sportistkinja godine grada Zvornika
Draškić, Šakotić i Stevanović

Draškić trenira već deset godina u Tekvondo klubu iz Zvornika. Kako je istakao ovaj dvadesetdvogodišnjak, najbolji rezltati su mu treće mjesto u borbama na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Sjevernoj Koreji. Između ostalog osvojio je i prvo mjesto na Prvenstvu BiH, a proglašen je i za najuspješnijeg borca turnira. On je poručio da mu je proglašenje za sportistu godine veoma značajno, jer potvrđuje da se njegov rad prati i cijeni.

Srđan Draškić i Sanja Šakotić sportista i sportistkinja godine grada Zvornika
Najbolje što je Zvornik imao u 2017.godini Srđan Draškić i Sanja Šakotić

Šakotićeva koja je članica Odbojkaškog kluba „Drina“ Zvornik rekla je da su iza ovog priznanja godine treniranja, uspješne utakmice, a bila je i najbolji poenter na regionalnom takmičenju.

– Ovo priznanje mi veoma mnogo znači, predstavlja mi podstrek da nastavim da treniram i nižem dobre uspjehe – rekla je sedamnaestogodišnja Sanja.Srđan Draškić i Sanja Šakotić sportista i sportistkinja godine grada Zvornika
Sanja Šakotić

Gradonačelnik Stevanović je čestitao svim dobitnicima priznanja istakavši da je „Svetosavska nedelja“ po tradiciji prilika kada se oni nagrade za ono što su radili u prethodnoj godini.

– Čestitam i roditeljima i sportskim radnicima, a najviše našoj djeci sportistima jer je ovo put i način da izrastu u dobre ljude na koje se njihov grad ili neka druga sredina u kojoj budu živjeli može osloniti – poručio je Stevanović koji je istakao da žiri nije imao nimalo lak posao prilikom izbora najboljih sportista i sportskih radnika.

Srđan Draškić i Sanja Šakotić sportista i sportistkinja godine grada Zvornika
Stevanović uručuje nagradu Draškiću

Gradonačelnik je podsjetio da je ove godine u budžetu predviđeno više sredstava za sport što govori da je Gradska uprava opredjeljena da ulaže u sport i razvoj svih klubova u kojima je dobra radna atmosfera, gdje se dobro radi, pa ne izostaju ni uspjesi.

– Sportisti su najbolji ambasadori našeg grada, takmiče se i reprezentuju svoj grad, svoju Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu širom svijeta – istakao je Stevanović.

Sportski radnik godine je Duško Kusmuk (tekvondo), najbolji trener je Veljko Cvijetinović (fudbal), a najbolji trener mlađih kategorija Dejan Gajić (košarka).

Srđan Draškić i Sanja Šakotić sportista i sportistkinja godine grada Zvornika
Dobitnik nagrade Sredo Vidaković i zamjenik graonačelnika Bojan Ivanović

Za najbolji sportski klub proglašen je Džudo klub „Srpski soko.

Najbolji sportisti od trećeg do desetog mjesta su džudista Vasilije Vujičić, kik bokser Nikola Drobnjak, fudbaler Nemanja Dragutinović, rukometaš Sredo Vidaković, košarkaš Srđan Gavrić, bokser Filip Džinić, Kajakaš Edin Atlić i atletičarka Milica Pelemiš.

Srđan Draškić i Sanja Šakotić sportista i sportistkinja godine grada Zvornika
Mladi sportista Muhamed Alić u društvu predsjednika sportskog saveza Zvornik Mirka Miloševića

Najtalentovaniji sportisti su Julijana Eleković (tekvondo), Milan Bjelica (džudo), Aleksandra Stanković (odbojka), Muhamed Alić (košarka), Anes Šrndić (kajak), Vojo Katanović (karate), Ognjen Marković (rukomet), Njegoš Drobić (košarka), Alesandro Manojlović (atletika), Nikola Mićić (fudbal), Marija Jokić (tekvondo), Jovica Ašćerić (odbojka), Aziz Ačkanović (kajak), Đorđe Jevtić (džudo), Sergej Jeremić (košarka) i Jovana Krstić (tekvondo).

Specijalna priznanja za doprinos razvoju sporta uručena su Rajku Mirkoviću (džudo), Miljanu Ćosiću (tekvondo), Ljubiši Milićiću (kajak), Igoru Krajišniku (košarka), Draganu Božoviću (džudo), Valentini Šakotić (fudbal), Goranu Kovačeviću (košarka) i Mladenu Ristiću (tekvondo).

Gost manifestacije „Izbor sportiste godine grada Zvornika“ bilo je Prvo zvorničko pjevačko društvo „Izvornik“.