Napredak iz Šepka napušta takmičenje i seli u posljednju ligu

0
NAPREDAK NIJE USPIO IZNENADITI ZVIJEZDU 09
FK Napredak

Nekoliko dana se priča o napuštanju FK Napredak Donji Šepak iz Prve lige RS. Portal Sport DC je pisao o tome a navode je potvrdio član uprave FK Napredak iz Donjeg Šepka Radivoje Lazarević.

Napredak iz Šepka napušta takmičenje i seli u posljednju ligu
FK Napredak

Kako je u razgovoru za SportDC rekao Radivoje Lazarević član uprave Napretka stanje u klubu je takvo da oni nisu u stanju da nastave sa takmičenjem u Prvoj ligi Republike Srpske, i zato se izvinjavaju i svim klubovima, kao i Savezu. Svjesni su posljedica i prihvatiće svaku, ali takmičenje nisu u mogućnosti nastaviti.

– Gotovo sigurno istupamo iz takmičenja. Juče je osam igrača dobilo ispisnice. Svi igrači koji žele da napuste klub mogu da napuste, nećemo im apsolutno praviti nikakav problem. Finansijska situacija je izuzetno teška. Ljudi iz uprave su otišli u neke druge klubove. Stanje je takvo da mi ne možemo da nastavimo takmičenje. Svjesni smo posljedica koje to nosi sa tobom, i moraćemo da ih prihvatimo. Izvinjavamo se svim klubovima Prve lige Republike Srpske, savezu, i svim sportskim radnicima i navijačima, rekao je za naš portal Radivoje Lazarević, član uprave Napretka.
Istupanje tima iz Šepka dovest će u pitanje i regularnost samog nastavka takmičenja u prvoj ligi Republike Srpske. Prema pravilima Fudbalskog saveza RS iz prve lige ispada jedan klub. Draž igranja plejauta je upravo u tome da se timovi bore za opstanak i ne budu posljednji. Kako će se igrati i da li će se igrati plej aut saznat ćemo u narednom periodu ukoliko se potvrde navodi Lazarevića.

(Sportdc.net)