Banja Luka: Konačno uštedio 80.000 KM da kupi stan, a provalnik mu ih ukrao

0

Marinko Dobraš (57) iz Banje Luke uhapšen je jučer u okviru akcije “Kugla” zbog sumnje da je 23. decembra 2015. godine provalio u kuću N. B. u Čelincu, iz koje je ukrao skoro 80.000 maraka, oružje i nakit.

Banja Luka: Konačno uštedio 80.000 KM da kupi stan, a provalnik mu ih ukrao

Kako nezvanično saznajemo, nesretni vlasnik N. B. godinama je štedio za kupovinu stana. Dobraš je pao na osnovu DNK traga, koji su forenzičari izuzeli tokom uviđaja.

U pretresu njegove kuće pronađeni su i drugi predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku, a među njima i oružje.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Banja Luka Darko Novković rekao je za medije da je akcija “Kugla” usmjerena na rasvjetljavanje krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, izvršenih u banjalučkoj regiji.

Pojasnio je da je tokom istrage saslušano više osoba, a prikupljeni su dokazi i predmeti koji osumnjičenog direktno dovode u vezu s krađom u Čelincu.

– Operativni podaci ukazuju na to da je osumnjičeni imao i saučesnike i pomagače i u toku je rad na njihovom identificiranju – istaknuo je Novković.
Marinko Dobraš i ranije je prolazio kroz policijske evidencije, a njegovo ime u žižu interesiranja javnosti dospjelo je nakon pljačke 1.035.230 maraka iz “Komercijalne banke” u centru Banje Luke 19. aprila 2011. godine.

Razbojnici su tada ukradeni novac strpali u crnu torbu, koju su, zajedno s odjećom i dva pištolja, ostavili u podrumu Dobraševe kuće.

 

(avaz.ba)