Bosanska Dubica: U strahu nije prijavio nasilnika koji ga je drškom pištolja tukao po glavi

0

Dejan M. (32) iz Bosanske Dubice počinio je tri krivična djela , nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija, tjelesnu povredu i izazivanje opšte opasnosti , sve na štetu D. R. (19) iz Bosanske Dubice koji zbog straha za ličnu bezbjednost nije prijavio ni krivična djela, ali ni osumnjičenog.

Bosanska Dubica: U strahu nije prijavio nasilnika koji ga je drškom pištolja tukao po glavi

Osumnjičeni je identifikovan tokom operativnog rada policije na terenu koja je radila na rasvjetljavanju događaja iz septembra prošle godine kada je u Bijakovcima kod Bosanske Dubice došlo do fizičkog sukoba dva lica od kojih je jedno upotrijebilo i vatreno oružje.

Prilikom krim obrade utvrđeno je da je osumnjičeni Dejan M. tada, a zbog prethodnih nesuglasica fizički napao 19. godišnjaka kojeg je drškom pištolja udario više puta u predjelu glave nanijevši mu tjelesne povrde.

Dok ga je tukao po glavi došlo je i do nehotičnog ispaljenja jednog metka iz pištolja koji je uz saglasnost tužioca, a po naredbi sudije Osnovnog suda u Bosanskoj Dubici oduzet od osumnjičenog i deponovan u depozit ovog suda.

-Nakon kompletiranja predmeta Okružnom tužilaštvu u Prijedoru biće dostavljen izvještaj protiv D. M. za počinjena krivična djela.-navedeno je iz PU Prijedor.

 

(avaz.ba)