Ugledni restoran iz Karakaja u žiži javnosti zbog političkog obračuna

0
Ugledni restoran iz Karakaja u žiži javnosti zbog političkog obračuna
Fakture iz restorana Đilo u mjesecu septembru 2016.godine

SDA Zvornik: Nedim Čivić je za 9 dana potrošio 14.000 KM na “kafe, ćevape i kisele”, glasilo je sinoćne saopštenje. Saopćenje je upućeno svim medijima u BiH koji su isto prenijeli putem mnogobrojnih portala. U saopštenju se navodi:

civa dokumenti civic

Upućujemo javnosti na uvid račune, koji dokazuju da je u rasponu od devet dana, tačnije od 4. 9. 2016. do 13. 9. 2016., kada je Nedim Čivić vodio SDA Zvornik, prebacio sa računa te organizacije 14 hiljada KM na privatni račun jednog ugostiteljskog objekta, na ime potrošnje prehrambenih artikala – saopćavaju iz SDA Zvornik.

Dodaju da “u ovim računima nije navedeno, niti je Čivić podnio finansijski izvještaj o tome kako je uspio potrošiti cijelih 14.000 KM na kafe, kisele i deserte, ako je uopće o tome riječ ili su u pitanju neke druge vrste transakcija”.

SDA Zvornik ukazuje i na prije nekoliko dana objavljene dokumente o uplaćivanju sredstava, koja pripadaju Klubu Domovina, koje je Čivić prebacio na privatni račun svoje supruge.

-Takvo Čivićevo bahato krčmljenje i otimanje novca jasno ukazuje na prirodu njegove ličnosti i predstavlja samo vrh ledenog brijega. Zbog tih svojih ‘sklonosti’ prema budžetskim i tuđim novcima u vlastitu korist, Čivić je i smijenjen u SDA i važno je da ne dođe u poziciju moći i u priliku da krčmi finansijska sredstva koja treba da idu za aktivnosti u svrhu interesa države i povratničke populacije – zaključuju u SDA Zvornik.

Na ovo saopštenje odgovoreno je jutros iz novoformiranog Nezavisnog bloka Zvornik kojeg predvodi upravo Nedim Čivić u kojem stoji:

-Istine radi, novac jeste prebačen na račun jedinog bošnjačkog restorana u Zvorniku za potrebe organizacija iftara za članove i simpatizere SDA, kao i za udruženja građana i građane Zvronika. Fakture koje se spominju u navedenim naručenim tekstovima su upravo rezultat organizacije iftara i bajramskih prijema koje su bile prispjele, ali zbog nemogućnosti da se odmah plate, plaćene su poslije održavanja navedenih događaja – navodi se u saopćenju Nezavisnog bloka te ističe da se to sada “na prljav način fakturiše Nedimu Čiviću”.

U prilog saopćenju dostavili su i fotografije za koje tvrde da su snimljene upravo na događajima koje su naveli.

FOTO: Snimljeno na iftaru 2016.godine
FOTO: Snimljeno na iftaru 2016.godine

Fotografije i priložene dokumentacije govore i potvrđuju navode iz SDA Zvornik. Ipak činjenica je i da velike iftare za članstvo i simpatizere SDA gradskog odbora se organizuju još od 2010.godine. Posljednji iftar jeste organizovan dok je gradskim odborom rukovodio Nedim Čivić i prema tvrdnjama prisutnih tada je prisustvovalo oko 100 prisutnih. Godinu dana ranije na velikom iftaru u organizaciji SDA Zvornik bilo je prisutno više od 250 ljudi sa zvanicama iz cijele BiH.

Restoran Đilo priprema najukusnije iftare u cijeloj regiji i često je mjesto organizacije kolektivnih iftara, večera…
Prema najavama iz SDA ovo je početak dokumentacije koju će prezentovati javnosti kako bi članovi i simpatizeri SDA, ali i svi građani uvidjeli zbog čega je nažalost moralo doći do uvođenja Povjereništva u gradski odbor SDA Zvornik. Iz SDA navode da je dokumentacija razlog ne održavanja izvještajnih skupština gradskog odbora SDA Zvornik u prethodnim godinama.

Nedim Čivić u ime Nezavisnog bloka tvrdi da su to sve montirane afere koje mu smještaju bivše kolege iz SDA kako bi mu napakostili.

U međuvremenu u zvorničkoj čaršiji i okolnim mjestima uglavnom se komentariše sa podsmjehom uz najčešći komentar iz kultnog filma Tesna koža:

(Zvornicki.ba)