Uposlenici opštine Bratunac falsifikovali finansijske izvještaje pa dobili krivičnu prijavu

0
Mladić preminuo nakon što mu je pozlio na fudbalskom treningu u Bratuncu
FOTO: Bratunac

Podnesen izvještaj za počinjeno krivično djelo „Falsifikovanje” protiv uposlenika opština Bratunac naslov je pristiglog dopisa iz Policijske uprave Zvornik. U saopštenju se navodi:

Uposlenici opštine Bratunac falsifikovali finansijske izvještaje pa dobili krivičnu prijavu
FOTO: Bratunac

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik, podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina, izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Falsifikovanje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava“ protiv lica R.T. (1957) i R.N. (1976), saopšteno je iz PU Zvornik.
Naime, lica R.T. i R.N. se sumnjiče da su početkom 2017. godine, kao radnici Opštinske uprave Bratunac, u finansijske izvještaje opštine Bratunac za 2016. godinu, koje su po zakonu dužni voditi, unijeli neistinite podatke i iste ovjerili svojim potpisom, te su na taj način postupili suprotno odredbama Pravilnika o računovodstvu, računovodstvenim politikama i računovodstvenim procjenama za budžetske korisnike u Republici Srpskoj.

U Bratuncu su mnogi ovo prokomentarisali upoređujući mutne radnje opštinskih službenika sa scenama iz kultnog filma Tesna koža:

(Zvornicki.ba)