Milan Đorđić iz Šepka mladi pisac koji je objavio četiri knjige priprema i petu

0
Jubilej od 50 godina za FK
FOTO: Milan Đorđić - Čuvar sjećanja zvorničkog fudbala

Milan Đorđić iz Donjeg Šepka jedan je od mladih zvorničkih pisaca. Do sada je objavio četiri knjige, a peta po redu, ugledat će svijetlost na ljeto 2018. godine.

Milan Đorđić iz Šepka mladi pisac koji je objavio četiri knjige priprema i petu
Milan Đorđić

Iako je po zanimanju ekonomista, ljubav prema pisanim riječima započela je 2009. godine, kada je objavio svoju prvu knjigu.

Moj prvenac bila je knjiga o fudbalskom klubu Napretku iz Donjeg Šepka. Tu sam knjigu pripremao tri godine, a 2009. godine uspio sam da je objavim. Zatim mi je došla ideja da na jednom mjestu predstavim sve fudbalske klubove, i tako je 2012. godine nastala ’’ Enciklopedija fudbalskih klubova RS’’. To je bio mukotrpan posao, predstaviti 370 klubova, obići, zapisati sve istorijate klubova – priča Đorđić.

Na red je došla i zvornička Drina. Malo bi se njih usudilo da istraže istorijat dug 70 godine. U taj projekat krenuo je Đorđić. Poslije pet godina prikupljanja podataka knjiga u javnost pojavila se 2016. godine.

Svojim životnim djelom smatram monografiju o Drinu. Ko je god imao priliku da pregleda knjigu, primjetiće da je obuhvaćen cijeli period od formiranja kluba 1945.godine, pa sve do 2016. godine. Mnogi ljubitelji fudbala preko knjige prisjetiće se starih zvorničkih asova, koji su nekada sa ponosom predstavljali Drinu i Zvornik – dodaje Đorđić, koji je uspio da otrgne zaborav na stare Drinine asove.
Četvrta knjiga bila je o malom klubu Napretku ’’B’’, čiji je Đorđić i jedan od osnivača klubova.

Napredak ’’B’’ osnovali smo kako bi se omladina Donjeg Šepka družila. Iako smo imali ponudu da nastupamo u opštinskoj ligi Zvornik, odlučili smo se samo na prijateljske utakmice, mada smo dva puta organizovali i prvenstvo veterana ’’Ligu prijateljstva’’, koju samo oba puta osvojili – ističe Đorđić.

Milan Đorđić iz Šepka mladi pisac koji je objavio četiri knjige priprema i petu
Naslovi koje je objavio Đorđić

Poslije Napretka i Drine, svoj red na moografiju čeka i Budućnost iz Pilice.

Knjiga o Budućnosti, moja ujedno peta knjiga, trebalo bi da izađe za nekoliko mjeseci. Tu sam knjigu pripremao najkraće od svih i trajalo je prikupljanje podataka oko godinu dana – zaključio je Đorđić.

Đorđić je dobijao nekoliko nagrada za objavljene tekstove, a dva puta dobijao je specijalna priznanja od Opštine Zvornik za doprinos razvoju sporta.

(Zvornicki.ba)