Pomozimo malenom Aleksandru da živi, pročitajte pismo njegove majke

0
Prikupljena sredstva za malog Aleksandra Gajića
Mali borac

Poslije uspjeha u prikupljanju pomoći za bebu Arslana, za nadati je se da će biti uspjeha i u prikupljanju pomoći za bebu Aleksndra Gajića iz Zvornika. Akcija traje već nekoliko mjeseci. Nažalost prikupljena sredstva nisu još uvijek ni polovina neophodnih za operaciju bebe Aleksandra, hrabrog i jakog dječaka iz Zvornika.

Pismo majke oboljelog malenog Aleksandra kojem je potrebna pomoć da bi se operisao u Njemačkoj
Mali borac

Poslije nekoliko dana javnosti se putem zvanične facebook stranice za prikupljanje pomoći emotivno obratila majka malog borca iz Zvornika. Ukoliko imate vremena pročitajte ovo pismo, pomozite Gajiće u njihovoj velikoj borbi i pozovite i druge da se uključe u borbu za život malog Aleksandra. U nastavku pismo majke:

E ovako: Znam da mnogi od vas žele da znaju šta se dešava sa Aleksandrom i da li je on dobro. Ja kao njegova majka nisam mogla stizati da stalno pišem zbog toga što sam 24 sata sa njim u bolnici. U bolnicu smo došli 31.decembra.2017.godine po hitnom postupku je prebačen da bi se obavile sve kontrole jer je bio u lošem stanju.

Bolnica nam je odmah tražila da uplatimo novac ali po što smo mi za dva meseca koliko smo sakupljali prikupili 40 000 evra od 391 hiljadu koliko je potrebno rečeno nam je da uplatimo koliko imamo i da će ga sa tim parama lečiti koliko mogu a posle ako ne uplatimo dalje otpustice ga iz bolnice u kakvom god da je stanju.

Prvo mu je uradjena magnetna rezonanca glave gde je primećeno da se tumor ponovo vratio na isto mesto samo se skroz zavukao na mesto gde ne može da se operiše. Za mnoge koje ne znaju Aleksandar je operisan u Beogradu gde mu je otklonjen tumor u potpunosti.

Boluje od tumora iz embrionalne grupe tačnije atipicnog teratoidnog rabdoidnog tumora jednog od najagresivnijeg i najredjeg tumora na svetu.
Posle uradjena magnetne ovaj put u Nemačkoj i saznanja da se tumor vratio Aleksandru je odmah uradjen centralni venski kateter preko kojeg prima hemoterapije. Par dana nakon toga priključena mu je prva hemoterapija a izvadjen i likvor iz kičme da se vidi da li je tumor metastazirao po telu tj.prosirio se.

Nakon par dana stigli su rezultati.Za nas je to bio jedan od težih dana jer svako od nas a pogotovo mi kao roditelji imali smo nadu da se bar to nije desilo. Medjutim tumor je metastazirao niz celu kičmu nekoliko puta.On ne može da se operiše jer Aleksandar nebi mogao da podnese operaciju pa će pokušati da ga smanje terapijama da bi mogli da ga operišu.Doktori daju sve od sebe da pomognu našoj bebici.

Primio je prvu terapiju i sam što mu je kosica opala nije imao nikakve druge simptome bilo.je sve super.Jako je hrabar veseo i veliki je borac. Posle prve terapije uradjen mu je ponovo magnet da se vidi kako terapija deluje na njega. Stigli su pozitivni rezultati da je terapija smanjila tumor što nas je učinilo srećnima i dalo još veću nadu.

Doktorka je rekla da će imati jednu operaciju gde će mu se ugraditi rezervoar u glavu preko kojeg će primati hemoterapije tačno u glavu na tumor koji ima. Nakon par dana mu je i uradjena ta operacija koja je prošla super. Aleksandar se vrlo brzo probudi posle anestezije kao i posle svake koju je do sad primao i ubrzo je ponovo postao veseo.

Pismo majke oboljelog malenog Aleksandra kojem je potrebna pomoć da bi se operisao u Njemačkoj

Usledila je nova terapija tj.druga po redu.Aleksandar je pre tri dana primio drugu terapiju ponovo preko.katetera dok malo ne zaraste ovo u glavi kako bi mogao da prima terapije tačno na tumor.
Ovu terapiju je prihvatio malo teže nego prvu.

Imao je bolove povraćao tj.nije se osećao baš najbolje ali je idalje isti borac i idalje se bori kao odrastao čovek.
Nakon ove terapije su nas pustili kući uz to da dolazimo na ceste kontrole.
Ako ne bude dobio temperaturu ili se razboleo bićemo dve nedelje kući pa nakon toga idemo ponovo u bolnici na dalje lečenje. Dragi i dobri ljudi obaveštavacu vas o svemu da imate u uvidu sve.Sad sam pisala malo duže jer niste znali šta se dešava.

Idalje se sakuplja novac za Aleksandra i idalje se borimo isto kao što smo i na početku.ovom prilikom. Takodje želim da zahvalim svim dobrim ljudima koji su se borili do sada za naše dete.

HVALA SVIMA
31.JANUAR.2018.GODINA
ALEKSANDROVA MAJKA.
ALEKSANDRA DAMJANOVIC.

Ovdje imate link putem kojeg možete pomoći malom Aleksandru uplatom putem paypala:

https://www.paypal.com/pools/c/81tV51Rc3G

Pored toga pomoći malom Aleksandru možete putem uplata

Način uplate iz inostranstva
Način uplate iz inostranstva