U POTRAZI ZA NAČELNIKOM ŠEKOVIĆA Ristić tvrdi da je na LEČENJU, opozicija sumnja da je u KUĆNOM PRITVORU

0
U POTRAZI ZA NAČELNIKOM ŠEKOVIĆA Ristić tvrdi da je na LEČENJU, opozicija sumnja da je u KUĆNOM PRITVORU
Načelnik Šekovića Momir Ristić

Načelnik opštine Šekovići Momir Ristić retko dolazi na posao, a opozicionari tvrde da razlog leži u njegovom sukobu sa zakonom.

U POTRAZI ZA NAČELNIKOM ŠEKOVIĆA Ristić tvrdi da je na LEČENJU, opozicija sumnja da je u KUĆNOM PRITVORU
Načelnik Šekovića Momir Ristić

Poslanik PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dragan Galić, koji je na izborima sa 56 glasova razlike izgubio od Ristića, tvrdi da načelnika u opštini nema već 15 meseci. Prema Galićevim rečima, Ristić je u susednoj Srbiji osuđen zbog utaje poreza i nalazi se u kućnom pritvoru.

 – Kao poslanik sam uputio desetak pitanja institucijama Srpske o tome gde je načelnik Šekovića, ali odgovor nisam dobio. Iz Ministarstva uprave i lokalne samuprave RS tvrde da načelnik ne mora svaki dan da bude na poslu. Pitanje sam poslao i Odboru za bezbednost i unutrašnje poslove Skupštine Srbije odakle mi je odgovoreno da ću dobiti tražene informacije, ali da se ipak obratim Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske. Planiram konferenciju za novinare u Banjaluci gde ću pozvati novinare i sve zainteresovane da dođu u Šekoviće i uvere se da govorim istinu – kaže Galić za „EuroBlic“.

Licitacija

Kao „dokaz“ Galić nam je prosledio link na sajtu Poreske uprave Srbijegde se vidi da je 2015. bila organizovana javna prodaja imovine poreskog dužnika Momira Ristića, s prebivalištem u Beogradu. Tada je Poreska uprava Srbije licitirala njegovo zemljište veće od jednog hektara u Vladičinom Hanu.
Kako se navodi, reč je o neizgrađenom građevinskom zemljištu na kome je izdata lokacijska dozvola za izgradnju benzinske stanice. Početna vrednost bila je16.535.763 dinara.

Zdravstveni problemi

„EuroBlic“ je pokušao da kontaktira Ristića na njegovom radnom mestu, ali nam je osoba na centrali rekla da načelnik nije na poslu. Međutim, Ristić se javio na mobilni telefon.

– To što tvrde Galić i ostali nije tačno. Istina je da imam zdravstvenih problema. Evo me u Novom Sadu, u Kamenici na ispitivanju. To što govore za Poresku upravu Srbije bilo je aktuelno 2011. godine i sve je završeno – rekao nam je Ristić.

„Veliki kvaliteti“

Momir Ristić je na izborima 2016. pobedio kao kandidat SP, ali je u njegovoj službenoj biografiji navedeno da je predsednik Opštinskog odbora SNSD Šekovići. Rođen je 1974, sa 17 godina priključio se Vosci Republike Srpske, a ekonomski fakultet završio je nakon rata.

– Momir Ristić je uspešan privrednik, sportski radnik, patriota, odlikuje se velikim ljudskim i moralnim kvalitetima. Pokazao je ogromnu humanost nesebično pomažući ljudima u nevolji u Šekovićima i širom RS. Pomogao je i pomaže izgradnju crkava i manastira Srpske pravoslavne crkve – deo je iz biografije.
(Blic.rs)