Banja Luka: Vidović osuđen na 20 godina, Bulatović na 19 za ubistvo Lazarevića

Nakon lažne dojave o bombi u Okružnom sudu u Banjoj Luci, ipak je pročitana presuda Saši Vidoviću i Aleksandru Bulatoviću.

Presuda se izricala pod velikim mjerama osiguranja, a Vidović osuđen na 20 godina, Bulatović na 19 godina zatvora.

Banja Luka: Vidović osuđen na 20 godina, Bulatović na 19 za ubistvo Lazarevića

Optužnicom Republičkog javnog tužilaštva RS Vidoviću i Bulatoviću na teret su stavljena krivična djela teškog ubistva, izazivanje opšte opasnosti, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja, te krađa vozila. U optužnici se navodi da su njih dvojica pripremili i organizovali ubistvo Miroslava Lazarevića.Dok se vozio Golfom 7 ubice su ga u Beogradskoj ulici presrele ukradenim terencem BMW X5 i prema njemu ispalili 24 hica iz automatske puške, kalibra 7,62 milimetra. Lazarević je pogođen sa više hitaca i na mjestu je ostao mrtav. Poslije zločina optuženi supobjegli prema Sarajevu i pored zgrade u Aleji lipa su zapalili ukradeni BMW. U vozilu su ostavili pušku i dva okvira puna metaka, koji su izgorjeli. Usljed plamena 26 metka se aktiviralo čime su ugrozili živote dvije djevojke koje su bile u stanu u prizemlju zgrade. Od plamena su popucali prozori i izgorjela je stolarija na sobi stana Jasmina Ć. i oštećena su vrata na garaži Nedžada K.Nakon paljevine pješke su nastavili da bježe, ali su ih građani primjetili i to dojavili policiji koja ih je brzom akcijom pronašla i uhapsila, na osnovu opisa. Tokom bjekstva Vidović je sa sebe skinuo odjeću i bacio, pa je uhapšen u gaćama, dok je njegova trenerka pronađena u obližnjem kontejneru. Nogavice na trenerci su nagorjele, a u džepu je pronađen i upaljač.

U optužnici nije navedeno šta je bio motiv zločina, ali je tokom istrage iz MUP-a RS saopšteno da se radilo o ubistvu iz koristoljublja, jer je ubistvo bilo naručeno iz kriminalnih krugova, ali još nije utvrđeno ko je nalogodavac.

 

(avaz.ba)