Policija potvrdila: Srbijanci pretukli Mile Matića

0
Policija potvrdila: Srbijanci pretukli Mile Matića
Mile Matić

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik u saradnji sa policijskim službenicima Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina, Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Teška tjelesna povreda“ protiv tri državljana Republike Srbije, inicijala M.R. (1984), J.G. (1996) i N.P. (1973), saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Policija potvrdila: Srbijanci pretukli Mile Matića
Mile Matić

Za lica se sumnja da su 29. januara oko 16.30 časova, u ulici Patrijarha Pavla u Zvorniku, fizički napala Mileta Matića, člana Upravnog odbora kompanije Alumina, nakon čega su napustili Republiku Srpsku.

MUP Republike Srpske nastavlja da preduzima mjere i radnje sa ciljem privođenja i lišenja slobode navedenih lica, stoji u saopštenju PU Zvornik.

Kako nezvanično saznaje Zvornik danas  radi se o Jovanu Gariću, Nebojši Petroviću i Miroslavu Radivojeviću.
Odbor povjerilaca FG „Birač“ danas je najoštrije osudio napad na Matića i zatražio preduzimanje aktivnosti ovim povodom. Zanimljivo je da je Saopštenje potpisala i Sonja Rubež, advokat kojoj se mnogo toga nezvanično stavljalo na teret.

-Odbor povjerilaca zahtjeva od nadležnih organa, Okružnog tužilaštva Bijeljina, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Policijske uprave Zvornik da preduzme sve aktivnosti iz svoje nadlešnosti i što prije otkrije izvršioce i eventualne organizatore ovog krivičnog djela, stoji u saopštenju koje su potpisali članovi odbora povjerilaca FG „Birač“.
Mile Matić teško je povrijeđen u napadu ispred zgrade u ulici Patrijarha Pavla u Zvorniku koji se desio u ponedeljak.

Do sada se nagađalo o počiniocima i naručiocima napada na Matića. Policija je otkrila počinioce i radi na privođenju istih. Raspisana je i potjernica za istim.

(Zvornicki.ba)