Vožnja maloljetnika završila kobno u hladnom Dunavu čuli se poslednji krici mladića prije nego je potonuo

0

Sedamnaestogodišnji Milan S. koji se u noći između srijede i četvrtka udavio u automobilu koji je potonuo u Dunav je, najvjerovatnije u panici, prešao na zadnje sjedište dok je voda nadirala u vozilo. – Otplivao sam do “pola”. U automobil još nije bila prodrla voda, a na zadnjem sedištu sam video mladića i čuo njegove krike, kako viče:

Vožnja maloljetnika završila kobno u hladnom Dunavu čuli se poslednji krici mladića prije nego je potonuo

„Upomoć“. Ne znam kako je dospeo na zadnje sedište jer je prethodno sedeo na mestu suvozača. Nameravao sam da otvorim zadnja vrata. Ali sajla se zaglavila ispod brisača, pa nisam mogao odmah da otvorim zadnja vrata. Kada sam konačno sklonio sajlu, naišao je čamac u kome su bili neki stariji muškarci. Oni su drvenim veslom razbili staklo, sigurno da bi pomogli zaglavljenom mladiću, ali je tog momenta voda prodrla u automobil i on je počeo da tone.
Nažalost, mladiću nije bilo spasa – prisjeća se Marko S. (23) tragedije koja se odvijala pred njegovim očima. Marko iz Kaluđerice je, inače, skočio u vodu bez trunke razmišljanja i uspio da spasi djevojčicu M. L.(17) iz Leštana koja je bila za volanom automobila. – Dozivala je: “Upomoć, upomoć, unutra mi je drug!”. Na tom mestu gde su kola upala, nekih četiri-pet metara od obale, dubina je pet metara. Ne znam kako je uspela da izađe iz kola jer su vrata bila zatvorena. Doplivao sam do nje, uhvatio je i zajedno smo doplivali do obale… – ispričao je Marko za “Blic”. Šta se tačno dešavalo, utvrđuje istraga, ali se pretpostavlja da je djevojka umjesto da ubaci u rikverc, iz još neutvrđenih razloga, pritisnula papučicu za gas i automobil je sa parkinga kod rijeke uletio pravo u hladni Dunav. Očevici navode da je scena bila jeziva. Marko nije mogao da precizira koliko je to trajalo, minut ili nekoliko minuta, zbog šoka u kome je i sam bio. Ubrzo su stigli na mjesto nesreće policija, vatrogasci, ali je automobil već potonuo. Bezuspješno su pokušavali da iz njega izvuku tijelo mladića. Kako je tijelo mladića i dalje bilo zaglavljeno u potopljenom automobilu, pozvani su i ronioci koji su uspjeli da ga izvuku.
Poslije nekoliko sati, u ranu zoru, izvučen je i “polo”. Na mjestu nesreće i juče su bili vidljivi tragovi tragedije koja se u srijedu uveče odigrala na obali i u ledenom Dunavu. Na makadamu je otisak gume, vjerovatno kada je djevojka dala gas i “polo” uletio u rijeku. Ostali su i dijelovi automobila na obali. Prema saznanjima „Blica“, protiv maljoletne M. L. biće podnijeta krivična prijava zbog ugrožavanja bezbjednosti saobraćaja. U momentu nesreće, ni ona, ni njen drug Milan S. nisu bili pod uticajem alkohola.

(Tuzlanski.ba)