Nastavlja se prikupljanje sredstava za put Orahovac – Parlog, uskoro opet Meraklije pjevaju

0
Nastavlja se prikupljanje sredstava za put Orahovac - Parlog, uskoro opet Meraklije pjevaju
Organizacioni odbor i "Raspjevane Meraklije"

Odbor za prikupljanje sredstava za izgradnju i rekonstrukciju puta Orahovac-Parlog kod Zvornika nastavljaju sa prikupljanjem sredstava.

put orahovac parlog sa racunima

Kako je na početku akcije najavljeno, ovu akciju će podržati i institucije. Da bi do institucionalne podrške došlo neophono je učešće samih građana koji koriste ovaj put. Primarni cilj odbora je prikupiti oko 70 hiljada maraka što je prema njihovim riječima dovoljno da usljedi onda institucionalna podrška.

Put je dužione skoro 5 kilometara, a pojedine dionice su u potpunosti propale. Odziv je do sada bio solidan, stanovnici mjesnih zajednica Križevići i Dugi Dio-Potočani su se dosta dobro odazvali i prikupljeno je nešto više od 45 hiljada maraka. Nažalost slab je odziv mještana Kitovnica, Orahovca i Baljkovice koji se rijetko uključuju u ovu akciju. Iz odbora se nadaju da će upravo mjesštani ovih naselja u finišu dodati neophodna sredstva da se dođe do cifre neophodne za institucionalnu podršku.
Da bi se animirali i preostali potencijalni učesnici iz Križevića i okolnih mjesta, organizacioni odbor ponovo je angažovao muzičku izvornu grupu Raspjevane Meraklije.

Nastavlja se prikupljanje sredstava za put Orahovac - Parlog, uskoro opet Meraklije pjevaju
Organizacioni odbor i “Raspjevane Meraklije”

Ovi veseli momci družit će se na donatorskoj večeri 31.marta u Križevićima na sportskom igralištu.

Podsjetimo se kako je to izgledalo i zvučalo prošli puta na donatoraskoj večeri u Križevićima, pa ko voli nek izvoli i na kraju marta u Križeviće narodna kola i vesela muzika zagarantovani:

(Zvornicki.ba)