Fudbaler zvorničkih korijena Semir Musić potpisuje za tuzlansku Slobodu

0
Fudbaler zvorničkih korijena Semir Musić potpisuje za tuzlansku Slobodu
Semir Musić dok je nastupao za U21 BiH

Fudbaler zvorničkih korijena Semir Musić ipak potpisuje ugovor za tuzlansku Slobodu i nastavlja karijeru u gradu soli. Iako je Semir Musić kompletne pripreme obavio sa aktuelnim šampionom Zrinjskim, u posljednjem momentu došlo je do obrta.

Fudbaler zvorničkih korijena Semir Musić potpisuje za tuzlansku Slobodu
Smir i Refik Musić

Svi su očekivali finalizaciju ugovora između Zrinjskog i Musića, ali do toga nije došlo. Kako su potvrdili izvori bliski portalu Zvornicki.ba, dan prije potpisa za Zrinjski, Semir je kontaktiran od ljudi iz Slobode koji su izrazili želju da Musić nastupa u nastavku sezone za tuzlanski klub.

Nostalgija i emocije mladog Musića vežu za Slobodu u kojoj je i ponikao. Poslije razgovora sa čelnim ljudima Zrinjskog iz Mostara i njihove dozvole da Semir ipak potpiše za Slobodu, Musić je otputovao za Tuzlu na potpisivanje ugovora.

Zrinjski se zahvalio Musiću na profesionalnom pristupu te mu želi puno sreće u nastavku karijere. Iz Zrinjskog su uputili i  zahtjev Musiću, ukoliko bude odlučio napustiti Slobodu da Zrinjski bude prva adresa na kojoj će se Musić pojaviti.

Uz iskrenu zahvalnost na razumijevanju Zrinjskom, Semir Musić se uputio prema Slobodi za koju ga vežu jake uspomene.

U izjavi za portal Zvornicki.ba Musić je rekao:

Nadam se da ću doprinijeti Slobodi da u nastavku prvenstva osvojimo prvi puta Kup BIH u historiji Slobode. Sretan sam da ću igrati ponovo sa mojim saigračima iz omladinskog pogona za koje me vežu samo lijepe uspomene. Vjerujem da ćemo izboriti opstanak u društvu najboljih, ali i plasman u Evropu osvajanjem Kupa. Izjavio je Musić.

Semir Musić je jedan od rijetkih fudbalera koji je ponikao u Bosni i Hercegovini i  uspješno prošao sve reprezntativne selekcije. Musić je karijeru započeo u školi tuzlanske Slobode za čije je selekcije svih uzrasta nastupao uključujući i prvi tim.

Fudbaler zvorničkih korijena Semir Musić potpisuje za tuzlansku Slobodu
Semir Musić dok je nastupao za U21 BiH

Teške povrede omele su Musića na putu uspjeha internacionalne karijere u Grashopersu iz Švicarske. Sada se vraća gdje je put započeo odakle će se vjerujemo brzo lansirati u neki od evropskih klubova.
Nešto ranije se Slobodi priključio Zvorničanin Edin Rustemović koji će u nastavku prvenstva sa Semirom Musićem biti glavne poluge na sredini terena FK Sloboda Tuzla.

Biće ovo razlog više da Zvorničani u nastavku sezone daju podršku Slobodi od klubova u Premijer ligi BiH. Iskreno se nadamo da će Zvorničani prije svega podršku dati svom gradskom klubu Drina Zvornik u borbi za Premijer ligu i povratak u društvo najboljih.

(Zvornicki.ba)