Novoosnovano udruženje “Križevići i okolina” kupilo nove zavjese za školu u Križevićima

0
Novoosnovano udruženje
Učionica u školi u Križevićima

Nedavno je u Križevićima oformljeno udruženje građana pod nazivom “Križevići i okolina” koje će za cilj imati okupljanje svih mještana Križevića i okolnih mjesta u dijaspori i BiH sa ciljem poboljšanja životnih uslova u Križevićima. Odmah nakon održane izborne skupštine i izbora radnih tijela pristupilo se i prvoj akciji nabavke zavjesa za školu u Križevićima.

Novoosnovano udruženje "Križevići i okolina" kupilo nove zavjese za školu u Križevićima
Učionica u školi u Križevićima

O samoj akciji oglasili su se članovi udruženja koji su na facebook stranici naveli:

Članovi Udruženja “Križevići i okolina” nakon što su dobili informaciju da đaci osnovne škole u Križevićima prikupljaju novčana sredstva za kupovinu zavjesa čija je cijena 900 KM iskazali su želju da oslobode đake troškova za uzvrat od đaka traže samo petice.

Članovi i njihovi prihodi:

Hrustanović Fadil sa sinom   100 €
Jašarević Asim – Hako             100 KM
Memišević Amir                         50 €
Memišević Mirsad                     50 €
Subašić A.                                     50 KM
Zulić Fehim                                  50 €
Hasanović Haso                         100 €
Mujkić Said                                  50 KM
Memišević Mirnes                     50 KM
Karić Anel                                    50 KM

Kao što je i vidljivo iz priloženog, iako je bilo potrebno 900, članovi udruženja su prikupili 1000 konvertibilnih maraka. Među učesnicima je i prvi olimpijac iz Križevića koji je učestvovao na nekoliko ljetnih olimpijskih igara zauzevši svaki put mjesto među osam najboljih  u hrvanju.
Zbog privatnosti olimpijca iz Križevića ovaj put nećemo otkriti identitet, ali mu se mališani Križevića zahvaljuju za brigu koju je iskazao prema njima.

Za predsjednika udruženja ranije je izabaran nastavnik matematike Avdija Hrustanović iz Križevića, uposlenik škole u Križevićima.

Akcija prikupljanja je još uvijek otvorena, a višak prikupljenih sredstva biće namjenjen za poboljšanje uslova u samoj osnovnoj školi u Križevićima.

(Zvornicki.ba)