Policijski komesar suspendovao inspektora Besima Kopića i policajca Mehana Sakića

0
U Jeginovom Lugu kod Kalesije prijavljeno ranjavanje, nepoznate osobe “otele” pogrešnu osobu
PS Kalesija

Nakon što je se nedavno u susjednoj Kalesiji dogodio fizički obračun policajca i inspektora, reagovali su i nadležni u Ministarstvu unutrašnjih poslova TK.

Policijski komesar suspendovao inspektora Besima Kopića i policajca Mehana Sakića
PS Kalesija

Naime, na prijedlog načelnika PU Kalesija, policijski komesar Fadil Šljivić donio je rješenje o privremenoj suspenziji inspektora Besima Kopića i policajca Mehana Sakića.

Razlog za suspenziju “leži” u tome što se provodi istraga o navodnom fizičkom obračunu ovog dvojca. U svojoj izjavi do koje je došao naš portal Infoplus, Besim Kopić je 31.januara putem telefona pozvao PS Kalesija te je prijavio policajca Mehana Sakića da mu je psovao u ugostiteljskom objektu “Febi” koji je u vlasništvu Kopićeve supruge.
Nedugo nakon ove prijave, dežurnom se obratio i policajac Mehan Sakić koji je naveo da ga je Besim Kopić fizički napao u neposrednoj blizini objekta udarivši ga zatvorenom šakom u predjelu glave.

Mehan Sakić je nakon toga zatražio ljekarsku pomoć u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija odakle je upućen u UKC Tuzla gdje se ljekari nisu izjasnili o stepenu povreda.

S obzirom da je o svemu upoznato i Tužilaštvo TK istraga će pokazati šta se ustvari dešavalo u objektu, ali i van njega 31.januara ove godine.

Od izvora bliskih policiji saznajemo da “sukob” na relaciji Kopić-Sakić traju već duže vremena i da se ovakvo nešto i moglo očekivati.

(Infoplus)