Zvornik : Filip Džinić najbolji bokser BK “Obilića”

0
Filip Džinić jedan od tri predstavnika Srbije na najvećem bokserskom turniru u Kazahstanu za juniorski uzrast
Šampion FIlip Džinić

Filip Džiinić, najbolji fajter BK Obilića” iz Zvornika u kratkom vremenu dobio je dva značajna priznanja.Za postignute rezultate u prošloj godini dobio je priznanje od Bokserskog saveza Republike Srpske, a u izboru najboljih sportista Zvornika u prošloj godini, uvršten je među deset najboljih.

Zvornik : Filip Džinić najbolji bokser BK “Obilića”
Sa pet godina bavljenja plemenitom vještinom i 18 godina života, ostvario je veoma dobre rezultate, nastupajući za klub i u pojedinačnoj konkurenciji
– Dolaskom u Zvornik iz Vlasenice, sa 13 godina, počeo sam trenirati boks, najprije rekreativno i po osnivanju BK “Obilić” dobio uslove za trenige i napredovanje. Imam veliku podršku od trenera Mirka Ždrala a i uslovi uopšte u Zvorniku za trenige su veoma povoljni.Moj najveći uspjeh do sada je osvajanje bronzane medalje na Kupu Evrope A kategorije u Mađarskoj protekle godine kao reprezentativac BiH.U Ligi Republike Srpske, prošle godine moj klub je osvojio prvo mjesto.Imao sa sedam borbi od kojih sam pet dobio, jednu izgubio i jednu propustio zbog bolesti, rekao nam je Džinić.

Zvornik : Filip Džinić najbolji bokser BK “Obilića”
U međuvremenu, osvajavao je prva mjesta na nekoliko turnira, među kojima je najznačajniji onaj u Šapcu, na Memorijalu „Živorad Rajčić”.Savladao je protivnika tehničkim nokautom u trećej rundi, proglašen za najboljeg stranog boksera i dobio priznanje od slavnog boksera Tadije Kačara.
– Naš klub je nedavno dobio sopstvenu halu za treninge i takmičenje, tako da ću uz ovako dobre uslove imati priliku da još više usavršim tehniku plemenite vještine, dodaje Džinić.
D.Gajić

 

(radio.osvit)