Uhapšen vidovnjak koji je “liječio” Brenu: Bijeli mag iz Bijeljine pokušao iznuditi 500.000 eura

0
Uhapšeno pet lopova iz Srbije koji su četiri dana ranije opelješili kuću u Srebrenici
FOTO: Arhiv

Samozvani vidovnjak Drago Mitrović (50) iz Bijeljine, koji se predstavlja kao bijeli mag, uhapšen je u četvrtak zajedno sa Nikolom Kosanovićem (30) iz Sombora zbog sumnje da su krajem 2017. pokušali iznuditi 500.000 eura od jednog 57-godišnjeg vlasnika lanca pekara iz Beograda.

Uhapšen vidovnjak koji je "liječio" Brenu: Bijeli mag iz Bijeljine pokušao iznuditi 500.000 eura
FOTO: Ilustracija

Mitrović je, inače, omiljeni prorok folk zvijezda iz regiona, a među njegovim “pacijentima” su i Lepa Brena, Radojka Adžić (alijas Dara Bubamara), Seka Aleksić i drugi, koji su kod njega dolazili kako bi im pomogao riješiti ljubavni, zdravstveni ili poslovne probleme.

– Mitrović je imao klijentelu širom Srbije, Crne Gore i Bosne, ali i u Makedoniji i Hrvatskoj. Čak je otvorio svoje “predstavništvo” i u Beču. Kod njega su dolazile najveće folk zvezde, među kojima Lepa Brena, Dara Bubamara, Seka Aleksić… – navodi sagovornik Informera iz policije.
Kako ovaj medij saznaje, Kosanović i oštećeni biznismen su svojevremeno potražili pomoć od bijelog maga, koji je tako odlično upoznao obojicu.

– Kosanović nije mogao imati djecu, pa je iz očaja potražio pomoć od bijelog maga. Mitrović ga je mjesecima zavlačio, a onda mu je pred kraj prošle godine predložio da jedan drugom učine uslugu! Bijeli mag je tražio od Kosanovića da mu pomogne izdnuditi 500.000 eura od jednog biznismena, a zauzvrat bi mu pomogao da dobije dijete – kaže izvor Informera iz istrage.

Prema riječima sagovornika, naivni Kosanović je imao bezgranično povjerenje u Mitrovića i povjerovao mu je da je ovaj zaista u stanju pomoći mu oko potomka.

– Kosanović je zato i pristao na razmjenu usluga. Pošto je Mitrović odlično poznavao porodične prilike biznismena, bilo mu je lako da ga ucjenjuje preko žene i djece. Rekao je Kosanoviću njihova imena i navike i naložio mu da kupi nove SIM kartice za mobitele. Mitrović je zahtijevao od Kosanovića da kontaktira sa biznismenom putem SMS-a i da se predstavi kao monah manastira Privina glava kod Šida, koji je bolestan i ne može pričati – priča izvor.

Kosanović je, kaže on, krajem decembra u poruci zatražio od biznismena da dođe ispred te bogomolje, pominjući da njegova porodica neće dobro proći ako ga ne posluša.

– Kad je žrtva uoči Nove godine došla ispred manastira, Kosanović mu je prišao, omamio ga elektrošokerom i uz prijetnju pištoljem mu zaprijetio da će njegova porodica ispaštati ako mu ne isplati 500.000 eura – dodaje izvor.

Biznismen je obećao da će spremiti novac za nekoliko dana, ali je ipak otišao pravo u policiju i ispričao šta mu se desilo.

– Policija je počela da traži ucjenjivača, a poslije mjesec i po dana intenzivne istrage, u četvrtak je uhapšen Nikola Kosanović u svom stanu u Somboru, gdje su nađeni pištolj i elektrošoker. On je u policiji na saslušanju odmah ispričao da je cijeli plan osmislio Drago Mitrović – kaže izvor.

Policija se zatim uputila na adresu u Beogradu u kojoj bijeli mag ima kancelariju.

– Policija je ispred vrata Mitrovićeve kancelarije zatekla mnoštvo lakovjernih “pacijenata” i Mitrović ih je uredno primao. Iznenadio se kad je shvatio da je uhapšen. Kosanoviću i Mitroviću određen je pritvor do 48 sati, nakon čega će biti privedeni na saslušanje u tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici – dodaje sagovornik iz istrage.

Inače, Mitrović je odranije poznat policiji i pravosudnim organima. On je u oktobru 2007. osuđen na pet godina zatvora jer je sa Zoranom Golubom (31) iz Sarajeva, koji je u međuvremenu ubijen, iznudio 427.000 eura od porodice Prodanović iz Novog Sada.

Mitrović je od decembra 2005. do februara 2006. preko Goluba slao poruke Danici Prodanović da je njen sin Aleksandar u velikoj opasnosti jer se zadužio kod “opasnih kriminalca sa kojima se nije bilo šaliti.” On bi joj, kao čovjek koji ima “vidovnjačke sposobnosti” i kao “bijeli mag sposoban da skida crnu magiju”, govorio da vidi teško stradanje njenog sina Aleksandra ukoliko odmah ne plati traženu sumu, što je uplašena žena i činila.

(Faktor)