U duelu dvije Drine uspješnija zvornička, dobra igra tima i prvjenac Avdića (FOTO+VIDEO)

U duelu dvije Drine uspješnija zvornička, dobra igra tima i prvjenac Avdića (FOTO+VIDEO)
Stadion u Tršiću mjesto okršaja dvije Drine

Na stadionu FK Podrinje u Tršiću danas su testnu utakmicu odigrali timovi FK Drina Zvornik i FK Drina Ljubovija. Bila je ovo prilika da zvornička publika na domećem terenu prvi puta pogleda Drinu Zvornik u 2018.godini.

U duelu svije Drine uspješnija zvornička, dobra igra tima i prvjenac Avdića (FOTO+VIDEO)
Stadion u Tršiću mjesto okršaja dvije Drine

Utakmica je bila lijepa za gledati, a više je znanja pokazala zvornička ekipa i na kraju zasluženo slavila sa 2:1. Prvo poluvrijeme nije nagovještavalo da će rezultat na kraju utakmice biti u korist Zvorničana. Blijedo izdanje domaće ekipe i odlično kretanje gostiju donijeli su bolje izdanje gostiju iz Ljubovije od domaćeg tima u prvom poluvremenu.

Bez velikih prilika na obje strane u toku većine prvog poluvremena protekla je oprezna igra na obje strane. Vrijedi istaći priliku iz koje su gosti došli u vodstvo nakon prodora po desnoj strani prekršaj pravi Dragutinović, a sudija pokazuje na bijelu tačku.
Penal bran Vićić, ali gostujući fudbaleri odbijenu loptu pospremaju u mrežu Zvorničana za 1:0. Do kraja poluvremena vrijedi istaći efektan pogodak Demira Avdića za Drinu, ali je sudija neopravdano poništio gol zbog navodne ofsajd pozicije.

U duelu svije Drine uspješnija zvornička, dobra igra tima i prvjenac Avdića (FOTO+VIDEO)
Trenutak kada Vićić brani penal

U drugom poluvremenu u potpunosti bolja utakmica. Izmjene šefa stručnog štaba na poluvremenu su urodile plodom. Povratnik u tim Milan Nikolić popularni Montoja pokazao je da će biti pravo pojačanje Drine u nastavku prvenstva.

Ofanziva Drine usljedila je nakon desetak minuta u drugom poluvremenu, nakon nekoliko propuštenih izglednih prilika Drina dolazi u vodstvo. Probio je upravo Nikolić po desnoj strani, nastaje karambol u šesnaestercu, tu se najbolje snalazi ovogodišnje pojačanje Drine Demir Avdić koji nakon što mu se lopta odbila manirom rasnog strijelca loptu posprema u gornji desni ugao protivnika.

https://www.youtube.com/watch?v=DnIoxdS2X14

Drina je nastavila sa napadima do kraja utakmice i gol je visio u vazduhu. Napokon pred sami kraj utakmice lopta dolazi do Srđana Damjanovića koji vara protivničkog golmana koji ga nepropisno ruši u svom petercu i to je penal za Drinu. Precizan sa bijele tačke bio je Ćulum, popularni Ćaća Zvornika što se čuje i na video prilogu od prisutnih navijača koji možete pogledati na videu ispod:

Šef stručnog štaba Veljko Cvijetinović zadovoljan je prikazanim i za naš portal je izjavio:

Bila je ovo dobra provjera poslije završetka prvog ciklusa priprema (opšte fizičke pripreme). Moglo se vidjeti kako stojimo sa kondicijom u svakom pogledu. Ova utakmica protiv jako kvalitetne ekipe pokazala je naše jake, ali isto tako i labe stvari na kojim moramo raditi u budućnosti da budu još bolje.

Igrom sam zadovoljan, posebno u drugom poluvremnu. Potez utakmice Stručnog štaba bilo je ubacivanje Nikolića, Stupara i Dukića odmah na poluvremenu. Dobro je da nam je Avdić proradio i vjerujem da će nastaviti u ovom ritmu u ovoj godini nakon prvijenca. Sretan sam zbog mladog Damjanovića koji je u maloj minutaži na terenu uspio izboriti penal.

Veljko Cvijetinović – Šef stručnog štaba FK Drina Zvornik

Ekipa Drine pokazuje napredak i sada krećemo u novi ciklus priprema gdje ćemo pojačati rita u svim segmentima fudbalske igre. Rekao je Cvijetinović.

Za očekivati je da tim Drine u nastavku prikaže još bolje igre jer je danas igrala bez standardnih Jokića i Vasiljevića.

Sljedeću testnu utakmicu Drina igra na gostujućem terenu protiv tima Borca iz Lešnice.

Vjerni navijači svoj tim prate na svim terenima
Vjerni navijači svoj tim prate na svim terenima

(Zvornicki.ba)